eStudent Logo
Upoznajte drugog partnera ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja – PBZ

Upoznajte drugog partnera ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja – PBZ

Autor: Paola Božiković, 17. 03. 2023.

Privredna banka Zagreb ili PBZ članica je Intesa Sanpaolo Grupe te druga najveća banka u Hrvatskoj. Sinonim je za gospodarsku vitalnost, kontinuitet i identitet Hrvatske, a svojom poslovnom strategijom usmjerena je na suvremene oblike bankarskog poslovanja i nove inovativne proizvode. 

Privredna Banka Zagreb i ove se godine našla među četiri partnerska poduzeća LUMEN Businessa, natjecanja kojem je cilj kroz rješavanje poslovnih slučajeva ostvariti suradnju između proaktivnih studenta/ica i poduzeća. 

Banka je osnovana 1966. godine na temeljima Prve hrvatske štedionice koju su osnovali članovi Poljoprivrednog saveza Hrvatske i Slavonije. Misija PBZ banke je trajno i učinkovito koristiti sve raspoložive izvore za kontinuirani napredak poslovanja, od ljudskog kapitala, tehnologije do poslovnih procesa. Time potvrđuje imidž dinamične i moderne europske banke kojoj je dobrobit klijenata, društvene zajednice, dioničara i djelatnika na prvom mjestu.

Integritet, transparentnost i jednakost samo su neke od korporativnih vrijednosti koje su omogućile PBZ banci brojne nagrade i priznanja od strane najuglednijih financijskih časopisa u svijetu poput Euromoneya, The Bankera, Global Financea itd., kao i institucija poput Hrvatske gospodarske komore.

PBZ case za LUMEN Business

Ovogodišnji natjecatelji/ice LUMEN Businessa svoje će znanje imati priliku pokazati u kategoriji financija, a naziv poslovnog slučaja kojeg je zadao PBZ je ESG proizvodi i inicijative za fizičke osobe.

Prijelaz na niskougljično gospodarstvo i održivi razvoj zahtijeva ozbiljnu transformaciju ponašanja u svim sektorima, pa je PBZ banka već započela s implementacijom ESG okvira u svakodnevno poslovanje.

Zadatak za natjecatelje je ponuditi cjelovito rješenje: Razvoj ESG proizvoda / usluge / inicijative. To uključuje definiranje proizvoda ili usluge, inicijative za klijente fizičke osobe (građane), izradu marketinškog plana, istraživanje tržišta, promociju proizvoda, usluge i inicijative, te prijedlog kreativnog rješenja komunikacije (vizual, poruka, slogan, headline, tone of voice komunikacije i sl.)

Proglašavanje pobjednika/ice održat će se na završnici LUMEN natjecanja 3. lipnja. Na tom događaju pobjednički tim svakog poduzeća prezentira pred svima svoje poslovno rješenje.

Saznaj više! 

Ako želiš biti u tijeku sa svim novim događajima koje organiziramo, zaprati nas na Instagramu, pretplati se na naš newsletter, i prati sve što objavljujemo na webuFacebooku i LinkedInu!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri