eStudent Logo
Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Autor: Sara Blaslov, 07. 02. 2024.

Bilo da živiš u studentskom domu, kući ili stanu, svima nam je bitno da se osjećamo što ugodnije u prostoru u kojem provodimo najviše vremena. Otkrij kako potpuno transformirati svoj životni prostor uz malo truda i na minimalnom budžetu.

Razmjesti namještaj koji već imaš.

Iako zvuči jednostavno, ne treba zaboraviti najjednostavniju od svih mogućnosti, a to je promjena rasporeda predmeta koje već posjeduješ. Uz minimalnu potrošnju novca i malo truda nije teško postići da prostor u kojem boraviš dobije sasvim novi izgled. Ukoliko dimenzije prostorije to dopuštaju, okretanje uzglavlja kreveta na drugi zid ili pak premještanje radnog stola u spavaćoj sobi samo su neke od ideja koje mogu unijeti svježinu u prostor bez dodavanja noviteta. 

Jastuci, deke, tepisi…

Jedna od stavki koje su ključne kako bismo se osjećali ugodno i opušteno u svom životnom prostoru je upravo tekstura. Ako ste ikada ušetali u neku prostoriju koja odiše udobnošću i djeluje vrlo opuštajuće, poput kakvog kafića, nema sumnje da je takav dojam ostvaren putem brojnih tepiha, tapeta na zidovima ili pak dekica postavljenih preko sjedalica. Postavljanjem samo jednog malenog tepiha na koji ćete stati prilikom dizanja iz kreveta prostor odmah dobije novu razinu topline i udobnosti. Kako bi prostorija dosegla maksimalnu udobnost, na svoj krevet možeš dodati ukrasni jastuk s mekanom navlakom ili čak postaviti zavjese na prozore. 

Ne zaboravi na svjetlost!

Svjetlost je nešto o čemu ljudi obično ne razmišljaju, a zapravo je jedna od najvažnijih stvari u prostoriji, te uvelike utječe na naše raspoloženje. Samo jedna podna ili stolna lampa u večernjim satima može ostaviti puno ugodniji dojam nego velika sijalica na stropu. Osim što ćete se osjećati ugodnije, vaša će soba također poprimiti potpuno novi izgled. Također, uvijek je bolje birati tople tonove svjetla.

Uokviri fotografije i postere.

Ukoliko imaš prazne okvire svakako u njih ubaci neku dragu fotografiju, izrez iz novina ili pak vlastiti crtež. Postavljanje malih podsjetnika na obitelj i prijatelje po prostoriji nikada nije loša ideja. Ako voliš neki bend ili ti se sviđa neka fotografija, isprintaj je u velikom formatu i stavi na zid te ostvari živahnost u prostoru.

Saznaj više!

Ako želiš saznati više o projektima koje provodimo, posjeti našu web stranicu. Kako ne bi propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Linkedlnu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri