eStudent Logo
LUMENi su pronađeni!

LUMENi su pronađeni!

Autor: Marijana Vujnović, 08. 06. 2020.

Ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecanja održana je 6.6. u 15 h putem videoprijenosa uživo na Facebook stranici eSTUDENTa. LUMEN kao platforma za najveća studentska natjecanja u regiji ove godine doživjela je svoj makeover odnosno rebranding dosadašnjih natjecanja te digitalizaciju projekata. Tako je Case Study Competition postao LUMEN Business, App Start Contest LUMEN Development, Elektroboj LUMEN Engineering a Mozgalo LUMEN Data Science. Rebrandingom su izgubili izvorna imena no ne i prepoznatljivost i cijenjenost u akademskoj zajednici. 

LUMEN Business

Prijave za natjecanje otvoreno je 15.1., nakon čega su uslijedile prve konzultacije sa partnerima, mentorima, radionice, zajedničke radionice LUMENa, predaja rješenja, ocjenjivanje rješenja te na kraju prezentacija finalista i proglašenje pobjednika. Ovogodišnji partneri natjecanja su INA, Privredna Banka Zagreb, L’Oreal i British American Tobacco. Svojim LUMENima zadali su zadatak rješavanja stvarnih poslovnih slučajeva s kojima su se već susreli ili se planiraju susresti. Svako poduzeće proglasilo je prva tri mjesta stoga postoji sveukupno 12 pobjednika ovog područja. Za prvo mjesto pripremljena je novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, za drugo mjesto 5 000 kuna, dok je posljednje, treće mjesto nagrađeno s 1 000 kuna. Timovi koji su bili najbolji i koji su se svojim rješenjima izdvojili od konkurencije te tako osvojili prvo mjesto su Lumos maxima, Players, GRAND te još jednom Lumos maxima koji su ove godine dvostruki pobjednici. 

LUMEN Data Science

Cilj ovog natjecanja je da studenti na konkretnom zadatku iz prakse pokušaju doći do rješenja i izbruse znanje vezano uz analitičko razmišljanje, predikciju, matematiku i računalne znanosti. Natjecateljima je nakon prijave pružena mogućnost radionica i predavanja s ciljem da razviju što kvalitetnije i potpunije rješenje. Radionice su vodili djelatnici Premium i Regular partnera natjecanja. Ovogodišnji partneri Data Sciencea su Atomic Intelligence, Infigo, Koios, Jane Street, Adacta, INA, Ign, Nanobit, Megatrend, Poslovna inteligencija, Tokić, Trikoder te prijatelji projekta Five. U ovom natjecanju izabrano je pet najboljih timova i jedan tim koji je imao najbolju prezentaciju. Novčane nagrade za prva tri mjesta su u iznosima od 5, 10 i 15 tisuća kuna a najbolja prezentacija nagrađena je s 1 000 kuna. Konkurencija je bila izrazito velika te je naš žiri ove godine imao zaista težak posao. Izbor za najbolju prezentaciju ove godine pripao je timu Data Masters, treće mjesto i ovogodišnju broncu osvojili su iLUMENati, srebro je osvojio tim Pet matematičara a prvo mjesto i nagradu od značajnih 15 000 kuna osvojio je tim Peaky miners

LUMEN Development

Natjecanje LUMEN Development funkcionira tako da natjecatelji na konkretnom slučaju kojeg kreiraju akademska zajednica i poduzeća pokažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine. Također, natjecateljima je ponuđena pomoć u obliku radionica, predavanja i konzultacija s partnerima. Ovogodišnji partneri natjecanja su Rimac, Greyp. ArsFutura, In2, Combis, Undabot, Microblink, Avl, Pinkdroids i Five koji su nagradili najbolje timove sa 5, 10 i 15 tisuća kuna. Timovi su morali predati plan rješenja te prototip koji treba pokazati da se tim dovoljno upoznao s potrebnim alatima ali i način na koji se mogu riješiti osnovni tehnički problemi na koje tim nailazi tijekom izrade rješenja. Ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju prezentaciju je tim Kvadovi i Slippers dok je treće mjesto i 10 000 kuna osvojio tim FiDiDev, drugo mjesto pripalo je timu Kvadovi a na samom vrhu našao se tim Slippers, koji odnosi nagradu od velikih 15 000 kuna. 

LUMEN Engineering

Timovi koji su sudjelovali u ovom natjecanju morali su izraditi rješenje koje zahtijeva implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava na zadanu temu. Natjecatelji su unutar zadanog roka morali predati tehničku dokumentaciju nakon koje je uslijedila izrada vlastitog hardwarea, za kojeg su dobili potporu i pomoć partnerskih poduzeća. Natjecatelji koji su se odlučili za ovo natjecanje također su kao i prethodna tri navedena, morali pokazati znanje, kreativnost, inovativnost, ali i dobre organizacijske vještine, a najbolja tri tima nagrađena su sa 5, 10 i 15 tisuća kuna. Kriteriji koji su se ocjenjivali odnosili su se na funkcionalnost i inovativnost rješenja, upotrebe tehnologije ali i na dokumentaciju koja podrazumijeva prezentaciju tehničkog rješenja i opis troškovnika. Ovogodišnji partneri LUMEN Engineeringa su ByteLab, Xylon, Rimac, GlobalLogic, HSTec, Inetec te INA. Treće mjesto i bronca pripala je Fusion Teamu, drugo mjesto pripalo je timu Tubix a prvo mjesto i titulu pobjednika osvojio je tim Fabros. Nagradu za najbolju prezentaciju i 1 000 kuna osvojio je tim zanimljivog naziva, Povratak diskvalificiranih

Naši hrabri LUMENi koji su se prijavili i prihvatili ovaj intelektualni izazov za svoje originalne ideje osvojili su i vrijedne novčane nagrade, a sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših vjernih partnera, kojima se i ovim putem zahvaljujemo. Slučajevi koji su se rješavali bili su iznimno zanimljivi i izazovni i zahtijevali su određenu motiviranost. Za njihovu snalažljivost i motiviranost nagrađeni su novčanim iznosima, ali i odličnim praksama u kojima mogu steći neprocjenjivo iskustvo. Stoga, ako si student, motiviran, željan pokazati svoje ideje i prezentirati ih interesnim poduzećima, očekujemo tvoju prijavu sljedeće godine! Još jednom, čestitke svim finalistima i pobjednicima!

Više informacija o LUMEN natjecanjima uvijek možeš pronaći na web i Facebook stranici a kako bi uvijek bio u toku sa svime, pretplati se na naš newsletter! eSTUDENT te čeka! 

Ostale objave

25. 09. 2020.

BUDI DIO ePRIČE - počinju prijave za najveću studentsku Udrugu

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske Udruge eSTUDENT, prijavi se i budi dio ePRIČE koja traje sedamnaestu godinu...

22. 09. 2020.

Učiti je lako - eSTUDENT zna kako!

Donosimo vam nekoliko provjerenih metoda uz koje će vam učenje biti brzo i jednostavno.

15. 09. 2020.

Povratak studentskoj rutini - tips and tricks

Ljeto je skoro gotovo, a studentske obveze zovu. eSTUDENT ti donosi savjete kako se što bezbolnije vratiti studentskoj rutini.

07. 09. 2020.

Počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating 2020.

Prijave poduzeća za ovogodišnju 5.0 verziju traju do 25. rujna.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri