eStudent Logo
Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Autor: Katarina Sekol, 10. 06. 2022.

U nedjelju, 5. lipnja održan je humanitarni buvljak u svima već dobro poznatom Krivom putu. Članice eSTUDENTova tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti prodavale su različite komade odjeće po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a na buvljaku je ukupno prikupljeno 2 600 kuna. Novac će se donirati u obliku materijalnih potrepština vanjskim korisnicima Doma za starije i nemoćne Dubrava.

 

Svi su pronašli nešto za sebe i donirali novac potrebitima

 

Ovim humanitarnim buvljakom priveli smo kraju još jedan hvalevrijedan projekt čije su radionice i predavanja osvijestile brojne mlade ljude ne samo da trebamo brinuti o okolišu nego i jedni o drugima.

„Predavanja su pokrila širok spektar ekoloških tema, a kroz radionice smo naučili prenamijeniti razne svakodnevne stvari umjesto da ih bacimo. Odaziv nije bio loš, ali naravno, uvijek nam je cilj doprijeti do što većeg broja ljudi.“ – rekle su Dora Nevidal i Jana Gaži, voditeljice tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti i organizatorice projekta.

 

 

Glavni cilj ovoga projekta bio je potaknuti ljude na razmišljanje i promjenu njihovih loših navika koje utječu na okoliš i život budućih generacija. Ponekad zbog užurbanosti i stresa nismo ni svjesni koliko neke naše akcije utječu na okolinu u kojoj se nalazimo. Ako želimo napraviti značajan korak prema pozitivnoj promjeni moramo usporiti, osvrnuti se oko sebe i dobro razmisliti. Zar vas ne zanima kako bi svijet izgledao da ljudi više brinu jedni o drugima? Zar vas ne zanima kako bi Zemlja izgledala da se prema njoj odnosimo s poštovanjem i čuvamo prirodu i njezine stanovnike? Postoji samo jedan način da saznamo.

 

Saznaj više!

O novim projektima i nadolazećim događajima čitajte na našem webu te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn profile. Ako ne želite propustiti novosti koje donosimo, pretplatite se na naš newsletter.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri