eStudent Logo
Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Autor: Katarina Sekol, 10. 06. 2022.

U nedjelju, 5. lipnja održan je humanitarni buvljak u svima već dobro poznatom Krivom putu. Članice eSTUDENTova tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti prodavale su različite komade odjeće po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a na buvljaku je ukupno prikupljeno 2 600 kuna. Novac će se donirati u obliku materijalnih potrepština vanjskim korisnicima Doma za starije i nemoćne Dubrava.

 

Svi su pronašli nešto za sebe i donirali novac potrebitima

 

Ovim humanitarnim buvljakom priveli smo kraju još jedan hvalevrijedan projekt čije su radionice i predavanja osvijestile brojne mlade ljude ne samo da trebamo brinuti o okolišu nego i jedni o drugima.

„Predavanja su pokrila širok spektar ekoloških tema, a kroz radionice smo naučili prenamijeniti razne svakodnevne stvari umjesto da ih bacimo. Odaziv nije bio loš, ali naravno, uvijek nam je cilj doprijeti do što većeg broja ljudi.“ – rekle su Dora Nevidal i Jana Gaži, voditeljice tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti i organizatorice projekta.

 

 

Glavni cilj ovoga projekta bio je potaknuti ljude na razmišljanje i promjenu njihovih loših navika koje utječu na okoliš i život budućih generacija. Ponekad zbog užurbanosti i stresa nismo ni svjesni koliko neke naše akcije utječu na okolinu u kojoj se nalazimo. Ako želimo napraviti značajan korak prema pozitivnoj promjeni moramo usporiti, osvrnuti se oko sebe i dobro razmisliti. Zar vas ne zanima kako bi svijet izgledao da ljudi više brinu jedni o drugima? Zar vas ne zanima kako bi Zemlja izgledala da se prema njoj odnosimo s poštovanjem i čuvamo prirodu i njezine stanovnike? Postoji samo jedan način da saznamo.

 

Saznaj više!

O novim projektima i nadolazećim događajima čitajte na našem webu te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn profile. Ako ne želite propustiti novosti koje donosimo, pretplatite se na naš newsletter.

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri