eStudent Logo
Zašto je važno da nam se pridružiš u Varaždinu iduće subote

Zašto je važno da nam se pridružiš u Varaždinu iduće subote

Autor: Marija Pažin, 12. 05. 2023.

U subotu, 20. svibnja, održat će se humanitarna utrka „Zasvijetli za druge“ u organizaciji eSTUDENTovog tima Mreža Varaždin

Počinje u 10:00 sati na kupalištu na Dravi, a utrkivat će se na dionicama od 2 500 i 6 250 m u muškoj i ženskoj grupi. Sudjelovanje iznosi 7 eura po osobi.

Zašto se prijaviti na Zasvijetli za druge?

1. Ova utrka je odličan način da osvijestiš sve prednosti trčanja i kretanja, u nastavku pročitaj kako trčanje pridonosi i održava tjelesno i mentalno zdravlje.

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje: trčanje je jedna od najučinkovitijih vježbi za poboljšanje zdravlja srca i krvožilnog sustava. Redovito trčanje jača srčani mišić, povećava kapacitet pluća i poboljšava cirkulaciju, što može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog udara i moždanog udara.

Jača mišiće i kosti: trčanje je visoko utjecajna aktivnost koja jača mišiće donjeg dijela tijela, uključujući noge, bedra i gluteuse. Također pomaže u poboljšanju gustoće kostiju, čime se smanjuje rizik od osteoporoze i prijeloma kostiju.

Pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine: trčanje je izvrstan način sagorijevanja kalorija i održavanja zdrave tjelesne težine. Redovito trčanje pomaže u održavanju ravnoteže između kalorija koje unosimo hranom i kalorija koje trošimo vježbanjem.

Poboljšava kondiciju i izdržljivost: redovito trčanje povećava izdržljivost i kondiciju tijela. Povećanjem udaljenosti ili intenziteta trčanja postupno se poboljšava aerobna sposobnost, što omogućuje da se duže vrijeme bavite tjelesnom aktivnošću bez umora.

Pomaže u kontroli šećera u krvi: trčanje je korisno za ljude s dijabetesom ili predispozicijom za dijabetes tipa 2. Redovita tjelesna aktivnost, poput trčanja, pomaže regulirati razinu šećera u krvi i poboljšava osjetljivost na inzulin.

Poboljšava raspoloženje: trčanje ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Tijekom trčanja tijelo oslobađa endorfine, prirodne kemikalije u mozgu koje smanjuju stres, poboljšavaju raspoloženje i potiču osjećaj sreće i zadovoljstva. Redovito trčanje može smanjiti rizik od depresije i anksioznosti te poboljšati kvalitetu sna.

2. Na dan održavanja utrke u Varaždinu se također obilježava Mreža zdravih gradova. Na tragu poticanja aktivnog i zdravog života, svi građani će u sklopu utrke moći besplatno izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi.

3. Osim svih osobnih benefita koje utrka nosi, važno je napomenuti da se radi o prvenstveno humanitarnoj utrci. Tako će ove godine sva sredstva od kotizacija biti donirana Udruzi slijepih Međimurske županije koja svojim uslugama i aktivnostima pridonosi rehabilitaciji, socijalizaciji i kvaliteti života svojih članova, te im pomaže u ostvarivanju njihovih prava. Pružaju podršku u odgoju i obrazovanju i unapređivanju profesionalne orijentacije, zapošljavanja i kulturno-kreativnih aktivnosti.

Ako već nisi, prijaviti se možeš OVDJE do 18. svibnja do 23:59. Pokreni se za veći cilj, proširi svoja poznastva kroz zdrave navike i doprinesi zajednici kroz ovaj mali čin dobre volje i kondicije.

Saznaj više!

Za više članaka o projektima eSTUDENTa, prati našu web stranicu. Aktivni smo i na društvenim mrežama, posjeti nas i na FacebookuInstagramu i LinkedInu. A da bi prvi saznali sve vijesti o događajima i projektima koje provodi Udruga pretplatite se i na newsletter kojeg vam bez iznimke šaljemo čak dva puta svakog mjeseca.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri