eStudent Logo
Započele su prijave za LUMEN Data Science natjecanje

Započele su prijave za LUMEN Data Science natjecanje

Autor: Sara Blaslov, 12. 01. 2024.

Za sve studente zainteresirane za natjecanje u području data science otvorene su online prijave koje traju sve do 26. siječnja!  

LUMEN Data Science jedino je natjecanje u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja u Hrvatskoj, te je organizirano od strane studentske udruge eSTUDENT

Otvorenje platforme održalo se 10. siječnja u Mozaik Event Centru gdje je predstavljen ovogodišnji zadatak.

Za prijavu preko forme pozvani su svi studenti Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, a posebno studenti matematike, fizike, informatike te ostalih srodnih smjerova. 

Natjecanje se provodi u timovima od 2-4 člana i rješavaju zadatak temeljen na problemu iz poslovne prakse. Za studente koji se prijavljuju samostalno moguće je javiti se na službenu adresu natjecanja kako bi se pridružili ostalim studentima s individualnim prijavama. Ovogodišnji nagradni zadatak uključuje razvijanje prediktivnog modela okupiranosti hotela za zamišljeni hotelski lanac na temelju skupa podataka, a osmislio ga je naš Premium partner; big data i AI platforma Alfatec.

Glavni cilj Data Science natjecanja je stjecanje praktičnog iskustva iz područja računalnih znanosti te povezivanje studenata s partnerskim poduzećima uz poticanje na kreativnost, timski rad i analitičko razmišljanje. 

Na otvorenju ovog projekta sudjelovala su naša partnerska poduzeća koja uključuju Premium partner Alfatec i Regular partneri A1, Atomic Intelligence, bonsai.tech, Digital Poirots, Koios, Pontis Technology i RBA banka.

U cilju da natjecatelji ovo iskustvo pamte po prijateljskoj i opuštenoj atmosferi za sve će natjecatelje biti održane radionice i konzultacije koje će im omogućiti bolji uvid u predloženi koncept.

Prijavi se na LUMEN Data Science natjecanje te stekni kvalitetno iskustvo uz mogućnost dobivanja vrijednih nagrada! 

Saznajte više!

Ako želite pročitati više blogova i saznati sve o projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri