eStudent Logo
Varaždin je zasvijetlio za druge: uspješno održana humanitarna utrka

Varaždin je zasvijetlio za druge: uspješno održana humanitarna utrka

Autor: Marija Pažin, 24. 05. 2023.

Proteklu subotu, 20. svibnja, građani Varaždinske županije trčali su za viši cilj u sklopu humanitarne utrke Zasvijetli za druge. Utrku je po prvi organizirao eSTUDENTov tim Mreža Varaždin, a sudeći po odazivu i volji građana, utrka će zasigurno postati tradicijom svakogodišnjih gradskih zbivanja.

Tim Mreža Varaždin

Utrka je krenula u 10 sati s kupališta na Dravi, a trčalo se na dionicama od 2 500 m i 6 250 m u muškoj i ženskoj grupi.

Ukupno je trčalo 134 trkača te je tako prikupljeno 1.021,46 eura za Udrugu slijepih Međimurske županije.

Cilj utrke, između ostalog, bio je i potaknuti građane na aktivniji i zdraviji život pa im je u sklopu utrke pružena mogućnost mjerenja krvnog tlaka i šećera u skupu Mreže zdravih gradova, kao i masaža za koju se pobrinuo salon Lumbago.

„Odaziv je bio izniman i to nas veseli jer vidimo da varaždinska zajednica podržava ovakve humanitarne inicijative. Danas smo skupljali sredstva za Udrugu slijepih Međimurske županije, iz koje su u znak podrške ponudili uslugu masaže svim natjecateljima i okupljenima oko utrke. Također, imali smo priliku ugostiti Sveučilište Sjever koji su mjerili krvni tlak i šećer građanima u sklopu Mreže zdravih gradova, tako da smo ovakvim šarolikim ponudama obogatili samu utrku. Zahvalila bih se svim sponzorima i prijateljima projekta, osobito Sveučilištu Sjever i Fakultetu organizacije i informatike te Gradu Varaždinu na izrazitoj susretljivosti tijekom cijele organizacije“, istaknula je Ana Novak, koordinatorica skupine Mreža Varaždin.

Stjepan Petrović, pobjednik utrke na 6 250 m, najavio je i prijavu za sljedeću godinu.

„Danas je bila jako lijepa utrka, okupilo se dosta studenata, kao i lokalna trkačka zajednica koja inače trči na Dravskoj ligi. Iznimno mi je drago što se udruga eSTUDENT aktivirala u području sporta organizacijom ove humanitarne utrke. Sunčano vrijeme nas je poslužilo, ekipa je bila dobra i nadam se ovakvim aktivnostima i ubuduće.

Martina Jankulija, pobjednica utrke na 2 500 m, pohvalila je organizaciju i inicijativu.

„Okupilo se puno mladih, staza je bila odlična. Sve je bilo dobro od okrijepe do druženja i svi smo završili stazu što je super.“ 

Veliko hvala Trkačkom klubu “Maraton 95” na pomoći oko logistike utrke kao i gradu Varaždinu. Također hvala i profesoru Damiru Vučiću što je studentima približio ovaj događaj te svim sponzorima koji su sudjelovali na događaju kao i Sveučilištu Sjever uz čije smo pokroviteljstvo ujedno obilježili i Dan mreže zdravih gradova i svima koji su došli i podržali ovaj humanitarni događaj, poručuju iz organizacijskog tima Mreža Varaždin.

Saznaj više!

Za dodatne informacije o Udruzi i svim projektima koje provodi, prati našu web stranicu. Ažurni smo i na društvenim mrežama pa naše profile pronađi na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Za dodatnu dozu vijesti o događajima i projektima koje provodi Udruga pretplati se i na newsletter kojeg ti bez iznimke šaljemo čak dva puta svakog mjeseca.

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri