eStudent Logo
Varaždin je zasvijetlio za druge: uspješno održana humanitarna utrka

Varaždin je zasvijetlio za druge: uspješno održana humanitarna utrka

Autor: Marija Pažin, 24. 05. 2023.

Proteklu subotu, 20. svibnja, građani Varaždinske županije trčali su za viši cilj u sklopu humanitarne utrke Zasvijetli za druge. Utrku je po prvi organizirao eSTUDENTov tim Mreža Varaždin, a sudeći po odazivu i volji građana, utrka će zasigurno postati tradicijom svakogodišnjih gradskih zbivanja.

Tim Mreža Varaždin

Utrka je krenula u 10 sati s kupališta na Dravi, a trčalo se na dionicama od 2 500 m i 6 250 m u muškoj i ženskoj grupi.

Ukupno je trčalo 134 trkača te je tako prikupljeno 1.021,46 eura za Udrugu slijepih Međimurske županije.

Cilj utrke, između ostalog, bio je i potaknuti građane na aktivniji i zdraviji život pa im je u sklopu utrke pružena mogućnost mjerenja krvnog tlaka i šećera u skupu Mreže zdravih gradova, kao i masaža za koju se pobrinuo salon Lumbago.

„Odaziv je bio izniman i to nas veseli jer vidimo da varaždinska zajednica podržava ovakve humanitarne inicijative. Danas smo skupljali sredstva za Udrugu slijepih Međimurske županije, iz koje su u znak podrške ponudili uslugu masaže svim natjecateljima i okupljenima oko utrke. Također, imali smo priliku ugostiti Sveučilište Sjever koji su mjerili krvni tlak i šećer građanima u sklopu Mreže zdravih gradova, tako da smo ovakvim šarolikim ponudama obogatili samu utrku. Zahvalila bih se svim sponzorima i prijateljima projekta, osobito Sveučilištu Sjever i Fakultetu organizacije i informatike te Gradu Varaždinu na izrazitoj susretljivosti tijekom cijele organizacije“, istaknula je Ana Novak, koordinatorica skupine Mreža Varaždin.

Stjepan Petrović, pobjednik utrke na 6 250 m, najavio je i prijavu za sljedeću godinu.

„Danas je bila jako lijepa utrka, okupilo se dosta studenata, kao i lokalna trkačka zajednica koja inače trči na Dravskoj ligi. Iznimno mi je drago što se udruga eSTUDENT aktivirala u području sporta organizacijom ove humanitarne utrke. Sunčano vrijeme nas je poslužilo, ekipa je bila dobra i nadam se ovakvim aktivnostima i ubuduće.

Martina Jankulija, pobjednica utrke na 2 500 m, pohvalila je organizaciju i inicijativu.

„Okupilo se puno mladih, staza je bila odlična. Sve je bilo dobro od okrijepe do druženja i svi smo završili stazu što je super.“ 

Veliko hvala Trkačkom klubu “Maraton 95” na pomoći oko logistike utrke kao i gradu Varaždinu. Također hvala i profesoru Damiru Vučiću što je studentima približio ovaj događaj te svim sponzorima koji su sudjelovali na događaju kao i Sveučilištu Sjever uz čije smo pokroviteljstvo ujedno obilježili i Dan mreže zdravih gradova i svima koji su došli i podržali ovaj humanitarni događaj, poručuju iz organizacijskog tima Mreža Varaždin.

Saznaj više!

Za dodatne informacije o Udruzi i svim projektima koje provodi, prati našu web stranicu. Ažurni smo i na društvenim mrežama pa naše profile pronađi na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Za dodatnu dozu vijesti o događajima i projektima koje provodi Udruga pretplati se i na newsletter kojeg ti bez iznimke šaljemo čak dva puta svakog mjeseca.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri