eStudent Logo
Uspješno završena Brocoola - studentsko natjecanje u pripremi zdravog obroka

Uspješno završena Brocoola - studentsko natjecanje u pripremi zdravog obroka

Autor: Magdalena Guzić, 05. 04. 2022.

Na edukativnoj konferenciji u sklopu projekta Mozak voli zdravo, u organizaciji eSTUDENTovog tima POPZNAN, proglašeni su pobjednici studentskog kulinarskog natjecanja Brocoola. Time je ujedno i završen projekt koji je studentima dao nove edukativne sadržaje koje mogu primijeniti za poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i priliku da novostečeno znanje primjene na pripremu zdravog obroka. 

Da podsjetimo, svrha natjecanja Brocoola je da studenti pokažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremanju zdravih obroka, ali i educiraju jedni druge i budu primjer kako se sa studentskim budžetom može zdravo hraniti. Svi natjecatelji su trebali poslati video pripreme obroka u trajanju u 3 minute u cijeni do 35 kn, a o pobjednicima je odlučivao stručni žiri nutricionista.

Pobjednica natjecanja Petra Jurin pripremila je lazanje na žlicu i osvojila je Decathlon poklon bon u iznosu od 700 kn, Dormeo nadmadrac, noćenje za dvoje u Plitvice Holiday Resortu, Zlatnu medalju, Šafram poklon vrećicu, IEP knjigu, sapun brenda Sapoon, Planetopija kuharicu, 2 povratne karte prijevoznika Arriva, knjigu iz knjižare Hoću knjigu, OPG Matulić začinski paket, bio&bio proizvode,  Gorenje promo kod od 25% i Nestlé poklon paket.  Drugo mjesto osvojila je Leonarda Bambić, a treće mjesto Petra Šalković. Nagradu za najkreativniji video osvojio je Maro Pižeta, a za najbolje sniman video Juraj Matej Ćurdo.

“Zanima me popularizacija znanosti, pa u sklopu toga i prehrana, zbog obveza i faksa prehrana mi je važna i bez zdrave prehrane ne mogu funkcionirati. Sudjelovala sam na radionicama koje su bile jako korisne  i ono što sam naučila primijenila sam na videu. Veganka sam i menze ne daju baš dobar izbor veganskih proizvoda tako da moram sama istraživati i učiti, a kako volim lazanje, htjela sam ih probati spremiti na drugačiji način,“ rekla je pobjednica.

Saznaj više!

Informiraj se i o drugim projektima udruge, posjeti naš web, zaprati nas na Facebooku, Instagramu i Linkedinu te se prijavi na newsletter.                                     

 

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri