eStudent Logo
Uspješan završetak kulinarskog natjecanja Brocoola i projekta Mozak voli zdravo

Uspješan završetak kulinarskog natjecanja Brocoola i projekta Mozak voli zdravo

Autor: Lucia Jezerčić, 03. 04. 2023.

Projekt Mozak voli zdravo, kojeg organizira eSTUDENTov tim POPZNAN, došao je do kraja! Nakon Konferencije edukativnih radionica, projekt smo zaokružili uspješnom završnicom kulinarskog natjecanja Brocoola, koje se po prvi puta ove godine odvilo uživo. Slijedi kratki, ali slatki sažetak s natjecanja. 

Studenti su imali limitiran izbor namirnica za osmišljavanje vlastitog jela koje su nosili pred žiri, chefa Nikšu Bobana, pobjednika četvrte sezone MasterChefa Ivana Temšića i nutricionisticu Karmen Matković Melki. Svrha natjecanja Brocoola je da studenti pokažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremanju zdravih obroka, ali i educiraju jedni druge i budu primjer kako se sa studentskim budžetom može zdravo hraniti. Svi natjecatelji su trebali poslati video pripreme obroka u trajanju do 3 minute u cijeni do 7€. Sve natjecatelje dočekao je mystery box iz kojeg su trebali odabrati namirnice i maksimalno ih iskoristiti. Natjecanje se sastoji od dva dijela, online i uživo, te je taj budžet vrijedio za online dio natjecanja koje su ocjenjivale nutricionistice Natalija Hoić i Kristina Božac. 

„Očekivali smo studente amatere, a imao sam osjećaj cijelo vrijeme da imamo posla s profesionalcima, dobro su se snašli u prostoru i vremenu. Puno veći profesionalci se ne bi snašli i sve što smo probali bilo je preukusno.“ – rekao nam je svoje dojmove  kuhar i član žirija Nikša Boban.

„Prošao sam te neke studentske sitnice, marende i gablece, ali s obzirom na godine i iskustvo studenata mogu se ponositi s time što su napravili. Došli smo gladni i vraćamo se siti.“ – sumirao je kuhar i drugi član žirija Ivan Temšić.

Nakon samog kuhanja uslijedilo je i proglašenje pobjednika natjecanja. Prvo mjesto osvojila je Eva Mihelec, drugo mjesto pripalo je Luki Ramljaku, te je treće mjesto zasluženo osvojila Ena Marinić.

„Jako puno organizacije stoji iza ovog projekta, presretne smo kako se sve odvilo. Projekt je ove godine ispao izvrsno, sve što smo planirale s timom se ostvarilo i svaka strana je izašla zadovoljna.“ – zaključile su organizatorice projekta i voditeljice tima POPZNAN Iva Bakarić i Antonia Smolić.

„Sviđa mi se koncept koji je bio na foru natjecanje Masterchef i svidio mi se žiri, pa mi je sve to pridonijelo sudjelovanju na natjecanju.“ – ističe natjecateljica Ena Marinić. 

„Mogu samo reći da smo svi jednoglasno ostali oduševljeni sudionicima i način na koji su posložili ideje iz mystery boxa i dali nam 6 jedinstvenih različitih jela koja nisu nalikovala jedno na drugo, što samo pokazuje njihovu kreativnost.“ – rekla nam je nutricionistica i treća članica žirija Karmen Matković Melki.

Saznaj više!

Ako te zanima nešto više o ovom projektu kao i ostalim projektima naše Udruge, na našem webu možeš pronaći dodatne informacije. Također nas potraži i na našim društvenim mrežama: FacebookuInstagramu i LinkedIn stranicama. A ako nemaš vremena sve provjeravati, pretplatom na naš newsletter obavještavat ćemo te o najvažnijim događajima i projektima.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri