eStudent Logo
Uspješan kraj projekta Presentation skills!

Uspješan kraj projekta Presentation skills!

Autor: Lucija Gašpert, 18. 04. 2022.

Društveni projekt edukativnog karaktera Presentation skills, kojeg organizira eSTUDENTov tim iz Varaždina, uspješno je priveden kraju. Za razliku od prethodne dvije godine kada je naglasak bio na prezentaciji poslovne ideje, ove godine projekt se sastojao od ciklusa predavanja i radionica koje su se odvijale online kroz 3 tjedna. Koja su se predavanja i radionice održale te kako je izgledala sama Završnica možete pročitati u nastavku teksta!

21.3.- PANEL RASPRAVA- Doživi Presentation skills

Na panel raspravi svim zainteresiranim studentima omogućen je bolji uvid u tijek održavanja projekta. Na panelu su sudjelovali svi predavači koju su ove godine održali predavanja i radionice, a nakon svojih izlaganja studenti su imali priliku dobiti odgovore na sva pitanja koja su ih zanimala.

24.3.- 1. PREDAVANJE- Dobrom pripremom do uspjeha

Na prvom predavanju, kojeg su održale Dajana Čopec, mag. psych i Lea Dogan, univ. bacc. psych. iz poduzeća Mentalni Trening, polaznici predavanja su mogli naučiti kako umjesto nervoze i straha dobrom pripremom zadržati samopouzdanje i kontrolu tijekom predstavljanja sebe, svojih ideja ili projekta.

29.3.- 2. PREDAVANJE- Od CV-a do sastanka s poslodavcem

Andreja Rambrot Malenica iz poduzeća Pisalica d.o.o., na drugom je predavanju objasnila kako treba izgledati CV i motivacijsko pismo, kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem te jesu li testiranja kandidata prije zapošljavanja nužna te što učiniti ako vas odbiju. Sve su ovo vrlo važne teme s kojima će se svi nakon završetka fakulteta suočiti, a možda do sada nisu znali kako da se prezentiraju poslodavcima i zgrabe svoju priliku.

1.4.- 3. PREDAVANJE- Komunikacijske i prezentacijske vještine općenito u industriji

Na trećem predavanju Valentina Gambiroža, trenerica za mlade i voditeljica europskih projekata, dala je studentima bolji uvid u važnost prezentacijskih i komunikacijskih vještina u bilo kojoj industriji jer je riječ o vještinama koje će svima svakako biti vrlo korisne i poželjne kojim god se poslom bavili.

4.4.- 1. RADIONICA- Kako pozicionirati brend na tržištu?

Na prvoj radionici koju je održala Katarina Mihalj, voditeljica komunikacija Bijelić Co, studenti su dobili priliku proći kroz cjelokupan proces od osmišljanja do kreiranja kampanje za predstavljanje vlastitog brenda na tržištu. Na kraju radionice studenti su dobili zadatak da kreiraju vlastite kampanje koje su zatim predstavili na završnici projekta Presentation skills.

6.4.- 2. RADIONICA- Uspješna komunikacija= asertivna komunikacija

Ana Petelinšek, mag. psych., voditeljica projekata regrutacije i selekcije/ HR konzultantica u SELECTIO grupi i Marija Magdalena Šamal, aps. dipl. studija psihologije, asistent na Odjelu organizacijskog dizajna i razvoja Grupe SELECTIO, na drugoj su radionici pokazale kako osvijestiti sebe i svoj komunikacijski stil. Sudionike su naučile kako da jasno komuniciraju svoje potrebe te osiguraju međusobno razumijevanje, a ponudile su i nekoliko tips&tricks za upravljanje odnosima.

12.4.- ZAVRŠNICA PROJEKTA PRESENTATION SKILLS

Na završnici projekta, koju je vodila Andreja Rambrot Malenica, sudionici su imali priliku predstaviti rješenja zadatka kojeg su dobili na prvoj radionici te čuti adekvatno mišljenje i komentare stručnog žirija, ali i ostalih prisutnih studenata. Ovogodišnji zadatak bio je izraditi prodajno - promotivnu prezentaciju za proizvod ili uslugu kojeg sudionici žele plasirati na tržište te potaknuti potencijalne kupce na kupnju.

Presentation skills bio je odlična prilika studentima da dobiju šansu za interakciju s poduzećima, u smislu potencijalnog pronalaska studentskog posla ili kasnijeg zapošljavanja. Uz prezentacijske i komunikacijske vještine koje su stekli, polaznici koji su prisustvovali Završnici te na minimalno 2 predavanja ili radionice dobili su certifikat koji mogu uvrstiti u svoj životopis.

Saznaj više!

Za više informacija o ovom projektu kao i drugima unutar eSTUDENTa, posjetite naš web, zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Linkedln te se pretplatite na eSTUDENT newsletter

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri