eStudent Logo
Uručene nagrade pobjednicima Zlatnog indeksa - najveće priznanje za suradnju zlata vrijednu

Uručene nagrade pobjednicima Zlatnog indeksa - najveće priznanje za suradnju zlata vrijednu

Autor: Katarina Sekol, 17. 03. 2022.

Svečana dodjela nagrada Zlatnog indeksa održana je u ponedjeljak, 14. ožujka u Hotelu Academia. Ovaj projekt već dvanaestu godinu zaredom studentima omogućuje da zahvale pojedinim poduzećima na njihovom društveno odgovornom poslovanju i angažmanu u akademskoj zajednici.

Povjerenstvo od devet članova različitih studentskih udruga i zborova odabralo je pobjednike u pet kategorija. U kategoriji “Najbolji imidž” nagradu dobiva poduzeće s najviše glasova u istraživanju koje je na studentima provela agencija za istraživanje tržišta Hendal. Dodijeljena je također Posebna nagrada Povjerenstva za izniman doprinos u razvoju kompetencija studenata.

U svakoj kategoriji nagrađena su po dva poduzeća: jedno u konkurenciji malih i srednjih poduzeća, a drugo u konkurenciji velikih poduzeća.

 

Iza organizacije Zlatnog indeksa stoji eSTUDENTov tim “Društveno odgovorno poslovanje”.

“Zadovoljni smo s količinom prijava poduzeća jer su time pokazala ambiciju i konstantnu želju za ulaganjem u studente. Ove godine imamo par novih imena koja su se prijavila i dobila nagradu. Vjerujem da su se proteklih godina uvjerili koliko je projekt velik i koliko on znači te kako mogu pomoći studentima tijekom različitih suradnji.” - Željko Bogdanović, suvoditelj tima Društveno i odgovorno poslovanje

 

Stipendije

U ovoj kategoriji nagrađena su poduzeća koja su stipendiranjem sufinancirala troškove studenata, njihovog obrazovanja i usavršavanja. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća dobitnik nagrade je Rockwool Adriatic d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća nagradu je osvojila Privredna banka Zagreb.

Stručne prakse

Ova kategorija namijenjena je poduzećima koja su studentima omogućila kvalitetno obavljanje stručne prakse uz mentorstvo. Dobitnik nagrade u konkurenciji malih i srednjih poduzeća je Aitac d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća nagradu je osvojila PLIVA Hrvatska d.o.o.

Stručna potpora i organiziranje projekata

Ova kategorija obuhvaća poduzeća koja su stručnom potporom doprinijela projektima koje organiziraju studenti te poduzeća koja su organizirala različite projekte za studente. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća pobjednik je Ernst & Young d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća nagradu je odnijela Styria medijski servisi d.o.o.

 Ulaganje u studentske udruge i projekte

U ovoj kategoriji nagrađuju se poduzeća koja su novčano ili materijalno pomogla nekoj studentskoj udruzi ili projektu. Pobjednik u konkurenciji malih i srednjih poduzeća je L’Oreal Adria d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća nagrađena je PLIVA Hrvatska d.o.o.

 Najbolji imidž

Ova nagrada dodjeljuje se na temelju percepcije studenata, a istraživanje je provela agencija za istraživanje tržišta Hendal. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagradu za najbolji imidž dobio je L’Oreal Adria d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća PLIVA Hrvatska d.o.o.

 

Uz navedene kategorije dodijeljena je i Posebna nagrada Povjerenstva za izniman trud u usavršavanju studenata te kontinuirani angažman u akademskoj zajednici. Posebnu nagradu Povjerenstva u kategoriji malih i srednjih poduzeća dobio je AVL – AST d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća nagradu odnosi RASCO d.o.o.

„Brojne su prednosti u radu sa studentima, ali izdvojila bih novu energiju koju od njih dobivamo. Svi studenti s kojima smo dosad surađivali bili su željni rada i napretka. Dok oni uče uz nas, mi isto tako možemo mnogo toga naučiti od njih. Studenti su najvažniji temelj naše budućnosti, a ova nagrada dokazuje da je naš trud i rad oko njihovog napretka prepoznat.“ – Ana Jurić, AVL - AST d.o.o.

 

PLIVA Hrvatska d.o.o. ove godine nagrađena je u čak tri kategorije, a nagrade je preuzela Marta Vrkić.

“Jako nam puno znači biti prepoznati zato što PLIVA puno ulaže u studentske projekte te suradnju sa studentskim udrugama i općenito akademskom zajednicom. Trudimo se da ono što radimo studentima bude korisno i relevantno da projektima obogate svoje znanje i steknu nove vještine. Ove su nam nagrade poticaj u tome što radimo: da i dalje slušamo studente i njihov feedback te da s njima i dalje uspješno surađujemo.” - Marta Vrkić, PLIVA Hrvatska d.o.o.

 

Čestitamo svim dobitnicima Zlatnog indeksa 2022!

Ovogodišnjim izdanjem hvalevrijednog projekta studenti su ponovo nagradili poduzeća koja sklapaju suradnje zlata vrijedne te time oblikuju i usmjeravaju mlade ljude na njihovom poslovnom putu. Zlatni indeks je nagrada, ali i poticaj na kontinuirani napredak akademske i gospodarske zajednice.

 

PLIVA Hrvatska d.o.o. ove je godine odnijela nagrade u tri kategorije.

 

Trud i ulaganje L’Oreal Adria d.o.o. prepoznati su i nagrađeni u dvije kategorije.

 

Ernst & Young d.o.o. dobio je nagradu u kategoriji stručna potpora i organiziranje projekata u konkurenciji malih i srednjih poduzeća.

 

O novim projektima i nadolazećim događajima čitajte na našem webu te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn profile. Ako ne želite propustiti novosti koje donosimo, pretplatite se na naš newsletter.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri