eStudent Logo
Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Autor: Laura Vidović, 30. 01. 2023.

Održavanje natjecanja LUMEN Data Science koje organizira studentska udruga eSTUDENT, velikim dijelom omogućuju i naša partnerska poduzeća

Ove godine premium partner koji je osmislio i natjecateljski zadatak je Atomic Intelligence, podatkovna tvrtka koja se bavi skladištenjem podataka, znanosti o podacima, umjetnom inteligencijom i upravljanjem podacima. Tvrtka je osnovana 1996. godine, a svoj ured u Zagrebu otvorili su 2018. godine. 

Sljedeće partnersko poduzeće  je Atos, globalni lider u digitalnoj transformaciji i europski broj jedan u kibernetičkoj sigurnosti i računarstvu visokih performansi. Pružaju end-to-end rješenja za sve industrije, a svrha im je pomoć u osmišljavanju budućnosti informacijskog prostora. 

BE-terna jedan je od vodećih europskih integratora za implementaciju poslovnih softverskih rješenja. Kao pružatelj cjelovitih usluga, tvrtka je specijalizirana za optimizaciju procesa i implementaciju poslovnih rješenja razvijenih na Microsoft, Infor i Qlik tehnologijama. Njihovi klijenti su globalne korporacije i inovativne tvrtke koje žele steći konkurentsku prednost uvođenjem i korištenjem modernih poslovnih aplikacija. 

Stvaranje svijeta bez dosadnih poslova glavni je cilj našeg sljedećeg partnerskog poduzeća, bonsai.tech. Mlada ekipa duhovitih i sposobnih ljudi koji se ne boje prihvatiti drugačiji način razmišljanja klijenata, nudi im nova rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji - od dizajna, do implementacije i postavljanja. 

Digital Poirots revolucionira poslovanje svojih klijenata pomoću podataka, koje kombiniraju sa stručnošću njihovih detektiva i pretvaraju u rješenja koja vode poslovanja do uspjeha. Također, izrađuju prognoze i predviđanja budućih trendova i kretanja.

Huddle Gaming podržava svoje klijente u proširenju i rastu njihovog poslovanja, stvara zdravije ekosustave pomoću tehnologije i iskustva u gaming industriji. Njihov tim stručnjaka, programera i softverskih inžinjera spreman je riješiti svaki izazov. 

Koios pomoću stručnih znanja s ključnih tehnoloških područja omogućava razvoj i implementaciju kvalitetnih analitičkih rješenja za njihove klijente u područjima poslovne analitike i data sciencea, izrade skladišta podataka, razvoju poslovnih aplikacija i ostalih područja vezanih za podatke. 

S više od 600 prodavaonica i više od 10.000 zaposlenika, Konzum je vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem svaki dan kupuje više od pola milijuna ljudi, a asortiman neprestano prilagođava novim životnim stilovima, navikama i trendovima. Kao vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj, pokazuje i posebnu odgovornost u vraćanju zajednici, stoga pomaže brojnim pojedincima, udrugama, humanitarnim zakladama i institucijama raznovrsnim donacijama, financijskom ili edukacijskom podrškom.

Jane Street je globalni pružatelj likvidnosti i trgovačka tvrtka koja koristi sofisticiranu kvantitativnu analizu i duboko razumijevanje tržišne mehanike kako bi cijene bile dosljedne i pouzdane. Njihovo trgovanje spaja ljudsku intuiciju i vrhunsko istraživanje, a tehnologija je ključna za sve što rade. Korištenje najnaprednijih alata i njihova primjena na složene probleme donijelo im je reputaciju izvrsnosti. 

Megatrend je tvrtka koja se bavi poslovnim rješenjima pomoću umjetne inteligencije, računalne obrade hrvatskog jezika i prediktivne analitike. Njihova platforma Hospitality Insights omogućava korisnicima da osiguraju svojim gostima vrhunsko iskustvo boravka prikupljanjem informacija, njihovom obradom i izvještavanju.  

Glavni cilj tvrtke Valcon je dodati vrijednost njihovim klijentima i transformacijama, kombinirajući znanje o tehnologiji i podacima pomoću iskustva u savjetovanju. Spremaju svoje klijente za budućnost, identificiraju prilike i čine ih uspješnima. 

Visage Technologies osnovali su računalni znanstvenici, a vizija tvrtke je omogućiti nezamislivo s tehnologijom računalnog. Kako bi to ostvarili, nastavljaju razvijati svoje znanje i vještine u područjima računalne vizije, strojnog učenja, računalne grafike i općeg računarstva, a pomoću svoje stručnosti klijentima isporučuju proizvode i usluge svjetske klase. 

Pliva je s gotovo 100 godina uspješnog farmaceutskog poslovanja, danas članica Teva grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu. Njihov temeljni cilj je poboljšanje kvalitete života i zaštita zdravlja pomoću visokokvalitetnih i dostupnih lijekova.  

Zagrebačka banka vodeća je banka u Hrvatskoj i članica UniCredita, paneuropske komercijalne banke s jedinstvenom ponudom usluga u Italiji, Njemačkoj, srednjoj i istočnoj Europi. Predani su stvaranju nove vrijednosti za svoje klijente i razvoju zajednica, a banku čine poticajnim mjestom za rad.

Prijave na ovogodišnje LUMEN Data Science natjecanje otvorene su  do 03. veljače. Ovo edukativno natjecanje u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka koje organizira studentska udruga eSTUDENT, traje do lipnja, kada će biti organizirana završnica projekta!

Svi zainteresirani studenti s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore mogu se prijaviti preko forme, a natječe se u timovima od 2 do 4 člana. 

Prijavi se na ovogodišnji LUMEN Data Science i osvoji vrijedne nagrade! 

Saznaj više!

Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se i na naš newsletter ako želiš biti u tijeku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri