eStudent Logo
Unutarnji svijet vizualnih modela tema je posljednje LUMEN data science radionice

Unutarnji svijet vizualnih modela tema je posljednje LUMEN data science radionice

Autor: Marko Čavlović, 26. 04. 2022.

U srijedu 19. ožujka 2022. održana je treća, ujedno i posljednja ovogodišnja, LUMEN Data science radionica koja se odvijala na FER-u uz mogućnost praćenja i putem interneta. Tema ove radionice bila je Unutarnji svijet vizualnih modela: Metode i alati njihove interpretacije.

Sve prisutne natjecatelje kroz temu je vodio predavač Lovre Pešut iz Megatrenda, tvrtke koja se bavi razvijanjem analitičkih rješenja za renomirane korporativne klijente u području bankarstva, hotelijerstva i trgovine.

Nakon kratkog uvoda sačinjenog od par riječi o podacima i modelima koji će biti korišteni tijekom radionice, Lovre je prošao kroz Jupyter bilježnice s praktičnim demonstracijama metoda za interpretaciju vizualnih modela dubokog učenja te je napravio kratak pregled određenih napredaka u interpretabilnosti.  Poseban osvrt dan je na određena empirijska saznanja o semantičkom sadržaju neurona unutar konvolucijskih neuronskih mreža,  tzv.  circuitsima, a napravljen je i kratak uvod u metode atribucije.

Do kraja natjecanja ostalo je još nešto više od mjesec dana. 28. svibnja 2022. održat će se završnica LUMEN Data science natjecanja kada će se proglasiti pobjednički tim. Puno sreće svima u nastavku natjecanja!

Saznaj više!

Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se na newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri