eStudent Logo
U novoj epizodi ePODCASTa upoznali smo KING ICT!

U novoj epizodi ePODCASTa upoznali smo KING ICT!

Autor: Lara Kovačević, 20. 11. 2023.

U novoj epizodi ePODCASTa upoznali smo KING ICT!

Donosimo ti novu epizodu ePODCASTa!

Nakon predstavljanja eSTUDENTovih skupina, započinjemo novi serijal epizoda o poduzećima. Kako bismo ti približili različite industrije, odlučili smo ugostiti poduzeća za koja su studenti zainteresirani.

Novi gost našeg ePODCASTa je Stipe Katušić, Development Team Lead u KING ICTu, poduzeću čija je specijalnost stvaranje naprednih ICT rješenja koja pozitivno utječu na društvo i poslovanje. 

KING ICTu sjedište je u Zagrebu, a imaju urede i u Osijeku, Rijeci i Splitu odakle nam dolazi i Stipe Katušić. Njihov rad može se primijetiti svakodnevno – osmislili su aplikaciju za javni prijevoz te aplikaciju za upis u srednje škole i fakultete. Poznati su i na međunarodnom tržištu o čemu najbolje svjedoči implementacija SIEM rješenja iz sfere cyber securityja za NATO Agenciju (NCIA). 

Imaju i KING ICT Akademiju – program besplatne edukacije i plaćene prakse – nakon koje studenti koji se najviše iskažu nerijetko ostanu i raditi u Kingu. Studenti u praktičnom dijelu uz pomoć mentora izrađuju aplikacije koje se kasnije zaista koriste interno u tvrtki.

Imaju brojne timove koji rade na različitim rješenjima: softverska, infrastrukturna i aktivna mrežna rješenja, rješenja tehničke zaštite i pasivna mrežna rješenja. Sama rješenja razvijaju prema preporukama metoda ITIL, IPMA i Agile, primjenjujući PMI metodologiju i koristeći najbolje od Scrum i Kanban metodologije.

Želiš li otkriti više o KING ICTu, njihovoj Akademiji i zašto im je važno surađivati sa studentima, ovdje poslušaj novu epizodu ePODCASTa.

Saznaj više!

Želite li znati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako ne biste propustili najnovije obavijesti.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri