eStudent Logo
Svoje komunikacijske vještine unaprijedi i ove godine u sklopu projekta Presentation skills

Svoje komunikacijske vještine unaprijedi i ove godine u sklopu projekta Presentation skills

Autor: Jana Huzjak, 19. 03. 2023.

Prijave u sklopu projekta Presentation skills traju do četvrtka, 30. 3. 2023.! Ne propustite prijaviti se na predavanja koja vam nude mnoge benefite u daljnjem obrazovanju, a i budućem zapošljavanju. 

Presentation skills društveni je projekt kojeg provodi Udruga eSTUDENT i edukativnog je karaktera. Prvotno je bio zamišljen i koncipiran kao case study natjecanje pa je mnogima poznati po tome. Današnja forma projekta razlikuje se od prijašnje. Projekt nije natjecanje, već se sastoji od niz predavanja na kojima studenti uče i razvijaju se.

U fokusu samog projekta su komunikacijske i prezentacijske vještine što je ambicioznim studentima/icama i onima koji/e su željni/e produbiti vlastite sposobnosti ili osvijestiti ih, od velikog značaja

Raspored predavanja

Ovogodišnje izdanje Presentation skills projekta počinje predavanjem 21. 3. (utorak) u 10:00 sati. Tema prvog predavanja jest Moć vizualnog predstavljanja, a vodit će ga izv. prof. art. dr. sc. Robert Geček.  Temeljne stavke o kojima će se pričati su verbalne i vizualne komunikacije, njihova važnost i uloga u suvremenom društvu te osvješćivanje same važnosti i utjecaja.  

Dan nakon, 22.3. (srijeda) također u 10:00 sati, održati će se predavanje vezano uz pronalazak posla, kako se najbolje predstaviti, kako napisati kvalitetno motivacijsko pismo i imati zanimljiv životopis obogaćen iskustvima te najvažnije kako se dobro pripremiti za razgovor za posao i impresionirati poslodavca. Predavanje će voditi direktorica marketinške agencije Pisalica - Andreja Rambrot Malenica.

Predavanje “Prezentacijske vještine u međunarodnom okruženju” održati će  prof. dr. sc.  Violeta Vidaček - Hainš. Bazirat će se na upoznavanju sa specifičnostima pregovaranja u međunarodnom poslovnom okruženju te tehnikama pregovaranja i komunikacijskim vještinama potrebnim za ostvarivanjem međunarodnih sporazuma. Provoditi će se 27.3. (ponedjeljak) u 17:00.

U utorak 28.3. u 10:00 sati, Darko Mareš predavati će o vizualnom predstavljanju kada se upoznajemo s nekime online ili IRL.  Svi se drže prvog dojma kojeg su stekli o osobi kada su je upoznali i najčešće se tada procjenjuje hoće li to biti i posljednji susret ili neće. Ovo predavanje zasigurno će pomoći studentima/icama da steknu više samopouzdanja koje i samo utječe na vizualni dojam.

Menadžerske vještine, danas su neizostavan element kod onih koji žele pokrenuti svoj vlastiti biznis ili se baviti menadžerskim poslom općenito. Tako je ovo predavanje posvećeno upravo tome - razvijanje određenih menadžerskih vještina i njihov utjecaju na menadžersku efektivnost. Više o tome objasniti će izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić u 15:00 sati, 29.3. (srijeda).

Iz samog naziva predavanja ‘Dobrom pripremom do uspjeha’ možemo zaključiti o čemu se radi. Javni nastupi čine nas najanksioznijima i najviše se misli tada odvijaj u glavi. Zato će ovo predavanje biti izuzetno dobar mentalni trening jer će studenti/ice raznim tehnikama skupiti samopouzdanje što prouzrokuje dobre misli i osjećaje i odražava se na van. Predavanje će se održati 30.3. u 17:00 sati.

Posljednje predavanje koje će se odvijati 31.3. (petak) u 11:00 sati u sklopu projekta Presentation skills, zove se ‘Ubojica dosade’. Završetak koji donosi savršen zaključak, studenti/ice će saznati kako je zbunjeni Joža naučio privući pažnju publike, pobijedio strah, ubio dosadu, postao predsjednik i oženio najljepšu curu na faksu i primijeniti kod sebe.

Saznaj više!

Sve informacije vezane uz udrugu eSTUDENT možeš pronaći na našoj web stranici, također možeš nas zapratiti na Instagram, Facebook i LinkedIn profilu. Pretplatom na naš newsletter možete stalno primati detaljnije informacije o događanjima i stvarima udruge eSTUDENT.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri