eStudent Logo
Skupina Community čeka na vašu prijavu

Skupina Community čeka na vašu prijavu

Autor: Jelena Bekić, 25. 09. 2023.

Službeno su otvorene prijave za novu eSTUDENT godinu! Pristupni proces je u tijeku, a mi smo pri kraju s predstavljanjem naših skupina. Jedna od najvećih skupina u Udruzi je skupina Community. Skupinu čine čak četiri tima, a čime se sve bave saznajte u nastavku članka. 

Timovi koji predstavljaju Community skupinu su: Dobrotvorne i ekološke aktivnosti, Društveno odgovorno poslovanje, Popularizacija znanosti i Šapa. Ako ste društvena osoba, vodite brigu o zdravom načinu života i ekologiji, humanitarni ste i zanima vas organizacija projekata – skupina Community stvorena je za vas!

Prijavite se već danas i postanite članom ove inspirativne skupine. 

Dobrotvorne i ekološke aktivnosti

Kada spojite humanitarni rad i brigu o prirodi dobijete tim Dobrotvorne i ekološke aktivnosti. Tim se bavi organizacijom humanitarnih i ekoloških projekata. Projekt Poduzetni humanitarac okuplja različita poduzeća kako bi sudjelovala u humanitarnom pub kvizu s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za nabavku potrepština onima kojima je potrebno.  Sljedeći projekt, Nepotrebno je nekome potrebno, također ima humanitarnu svrhu i potiče studente da doniraju stvari koje im više nisu potrebne, a mogle bi pomoći drugima. Treći projekt pod nazivom Zeleni eMJESEC je ekološki projekt usmjeren na edukaciju mlade populacije o problemima vezanim za okoliš te promiče održiv način života kroz zanimljiva predavanja i radionice. Sve čime se tim bavi opisala nam je voditeljica tima Dora Dubravac koja se osvrnula i na prošlu godinu:

„Kao prošlogodišnja članica ovog tima, iznenadila sam se pozitivnom radnom atmosferom i znanjem koje sam dobila. Organizirajući projekte, steknu se vještine poslovne komunikacije i timskog rada kroz prisutnu zabavu i evente kojih ne manjka. Toplo bih preporučila ovaj tim svima koji žele steći nova iskustva i znanje, upoznati nove ljude i doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu“ , poručuje Dora. 

Društveno odgovorno poslovanje

Sve češće u poslovnom svijetu čujemo za izraz društveno odgovornog poslovanja. On postaje praksa tvrtki kroz koju poduzeće organizira poslovne procese kako bi ostvarili pozitivne učinke na društvo i okoliš. Čime se članovi ovog tima bave i što sve mogu naučiti objasnila je voditeljica tima, Ivana Sertić.

Glavna uloga tima je promicanje vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, a cilj tima je povezati proaktivne studente koji će kroz svoj doprinos ukazati na važnost navedenih vrijednosti kod studentske populacije, ali i šire javnosti. Tim djeluje kroz svoja tri projekta - CSR in Spotlight, Zlatni indeks i Kopačku solidarnosti

CSR in Spotlight je projekt u kojem sudionici kroz razna predavanja imaju jedinstvenu priliku naučiti što je DOP i kako se ono provodi u određenoj radnoj okolini. Za cilj ima podizanje svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja kod studentske populacije, ali i šire javnosti. Zlatni Indeks je jedinstveni projekt kojim akademska zajednica nagrađuje gospodarsku za kontinuirani doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu. Kopačka solidarnosti je humanitarni malonogometni turnir u kojem studentske udruge i poduzeća skupljaju novčana sredstva za pomoć onima kojima je najpotrebnije. 

„Sudjelovanje u DOP timu je vrijedno iskustvo, gdje se osim poznanstva mogu naučiti vrijedne vještine poput poslovne komunikacije, organizacije projekata i networkinga s tvrtkama. Budućim bi članovima preporučila da se prijave u DOP tim kako bi iskusili puno dobrih, korisnih i zabavnih trenutaka. Puno ćete naučiti, uložiti, ali prije svega duplo više dobiti za osobni i profesionalni razvoj“ , objašnjava Ivana.

Popularizacija znanosti

Tim popularizacija znanosti se sastoji od studenta raznovrsnih STEM usmjerenja sa zajedničkom željom promoviranja znanosti i zdravog načina života. Tim ove godine organizira dva projekta - Znanost za sve i Brocoolu.

Znanost za sve je projekt čiji je glavni cilj kroz znanstveno-popularna predavanja približiti populaciji razne teme iz znanosti. Također, provode se i edukativne radionice namijenjene prvenstveno djeci, ali i svim znanstvenim entuzijastima. Brocoola je projekt u obliku kulinarskog natjecanja namijenjen studentima kojemu je glavni cilj zainteresirati i motivirati mlade ljude na promišljanje o vlastitom zdravlju i pravilnoj prehrani. 

Sve ovo ukratko nam je objasnila voditeljica tima Tonka Rimac koja i vas poziva da se prijavite i zabavite se na poseban način.

„Kod tima mi je najdraže to što se mogu baviti znanstvenim temama koje su mi zanimljive, a uz to biti kreativna i baviti se organizacijom s kojom se do sada nisam toliko susretala, te također razvijati vještine koje ne bi nužno razvijala na fakultetu. Budućim članovima poručujem da puste mašti na volju, da budu sigurni u sebe i da budu spremni na jako dobru zabavu“, poručuje Tonka.

Šapa

Tim Šapa najmlađi je tim ove skupine. Fokus tima usmjeren je na humanitarnost i ekologiju. Primarni zadatak tima je pomoć životinjama koji se ogleda kroz tri projekta: Šapa humanitarnosti, Dog's meetup i jednodnevne izlete u azile

Voditeljica tima, Nika Grujić, objasnila je što se sve kroz rad u timu može naučiti i zašto se prijaviti.

„Članovi sudjeluju u svim fazama projekata i time stječu korisne vještine kao što su rad u timu, komunikacija s ostalim članovima tima i Udruge, ali i firmama koje kontaktiramo za suradnju te će naučiti organizirati svoje vrijeme i još mnogo toga. Veselim što ću upoznati ostale studente koji dijele moju ljubav prema životinjama i voljni su odvojiti svoje vrijeme kako bi pomogli. Sigurna sam da oni koji se prijave neće požaliti, a steći će prijatelje i znanje koje će im dobro doći kasnije u životu“, poručuje Nika.

Ako se još uvijek dvoumite oko prijave, poslušajte i naš podcast o skupini koji će vam pomoći pri odabiru idealnog tima za vas!

Saznaj više!

Više informacija i sve o ostalim skupinama saznajte na našoj web stranici. Također, na Youtube kanalu poslušajte i podcaste o skupinama. Pratite nas i na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pretplatite se i na naš newsletter kako bi u koraku s našim projektima i događajima.

Ostale objave

30. 11. 2023.

Pridruži nam se i ove godine u osvještavanju studenata o društveno odgovornom poslovanju

Krenule su prijave za CSR in spotlight kojemu je cilj osvijestiti studente o društveno odgovornom poslovanju

24. 11. 2023.

STARTER te vodi u Zagrebačku banku , saznaj kako do prilike za posao!

Na drugi Izlet ove godine vodimo te u Zagrebačku banku, sve detalje otkrij u nastavku

23. 11. 2023.

Career Speed Dating - prilika koja se ne propušta i epizoda koju trebate poslušati

U novoj epizodi ePODCASTa saznaj sve o Career Speed Datingu.

20. 11. 2023.

U novoj epizodi ePODCASTa upoznali smo KING ICT!

Donosimo ti novu epizodu ePODCASTa

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri