eStudent Logo
Skupina Community čeka na vašu prijavu

Skupina Community čeka na vašu prijavu

Autor: Jelena Bekić, 25. 09. 2023.

Službeno su otvorene prijave za novu eSTUDENT godinu! Pristupni proces je u tijeku, a mi smo pri kraju s predstavljanjem naših skupina. Jedna od najvećih skupina u Udruzi je skupina Community. Skupinu čine čak četiri tima, a čime se sve bave saznajte u nastavku članka. 

Timovi koji predstavljaju Community skupinu su: Dobrotvorne i ekološke aktivnosti, Društveno odgovorno poslovanje, Popularizacija znanosti i Šapa. Ako ste društvena osoba, vodite brigu o zdravom načinu života i ekologiji, humanitarni ste i zanima vas organizacija projekata – skupina Community stvorena je za vas!

Prijavite se već danas i postanite članom ove inspirativne skupine. 

Dobrotvorne i ekološke aktivnosti

Kada spojite humanitarni rad i brigu o prirodi dobijete tim Dobrotvorne i ekološke aktivnosti. Tim se bavi organizacijom humanitarnih i ekoloških projekata. Projekt Poduzetni humanitarac okuplja različita poduzeća kako bi sudjelovala u humanitarnom pub kvizu s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za nabavku potrepština onima kojima je potrebno.  Sljedeći projekt, Nepotrebno je nekome potrebno, također ima humanitarnu svrhu i potiče studente da doniraju stvari koje im više nisu potrebne, a mogle bi pomoći drugima. Treći projekt pod nazivom Zeleni eMJESEC je ekološki projekt usmjeren na edukaciju mlade populacije o problemima vezanim za okoliš te promiče održiv način života kroz zanimljiva predavanja i radionice. Sve čime se tim bavi opisala nam je voditeljica tima Dora Dubravac koja se osvrnula i na prošlu godinu:

„Kao prošlogodišnja članica ovog tima, iznenadila sam se pozitivnom radnom atmosferom i znanjem koje sam dobila. Organizirajući projekte, steknu se vještine poslovne komunikacije i timskog rada kroz prisutnu zabavu i evente kojih ne manjka. Toplo bih preporučila ovaj tim svima koji žele steći nova iskustva i znanje, upoznati nove ljude i doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu“ , poručuje Dora. 

Društveno odgovorno poslovanje

Sve češće u poslovnom svijetu čujemo za izraz društveno odgovornog poslovanja. On postaje praksa tvrtki kroz koju poduzeće organizira poslovne procese kako bi ostvarili pozitivne učinke na društvo i okoliš. Čime se članovi ovog tima bave i što sve mogu naučiti objasnila je voditeljica tima, Ivana Sertić.

Glavna uloga tima je promicanje vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, a cilj tima je povezati proaktivne studente koji će kroz svoj doprinos ukazati na važnost navedenih vrijednosti kod studentske populacije, ali i šire javnosti. Tim djeluje kroz svoja tri projekta - CSR in Spotlight, Zlatni indeks i Kopačku solidarnosti

CSR in Spotlight je projekt u kojem sudionici kroz razna predavanja imaju jedinstvenu priliku naučiti što je DOP i kako se ono provodi u određenoj radnoj okolini. Za cilj ima podizanje svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja kod studentske populacije, ali i šire javnosti. Zlatni Indeks je jedinstveni projekt kojim akademska zajednica nagrađuje gospodarsku za kontinuirani doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu. Kopačka solidarnosti je humanitarni malonogometni turnir u kojem studentske udruge i poduzeća skupljaju novčana sredstva za pomoć onima kojima je najpotrebnije. 

„Sudjelovanje u DOP timu je vrijedno iskustvo, gdje se osim poznanstva mogu naučiti vrijedne vještine poput poslovne komunikacije, organizacije projekata i networkinga s tvrtkama. Budućim bi članovima preporučila da se prijave u DOP tim kako bi iskusili puno dobrih, korisnih i zabavnih trenutaka. Puno ćete naučiti, uložiti, ali prije svega duplo više dobiti za osobni i profesionalni razvoj“ , objašnjava Ivana.

Popularizacija znanosti

Tim popularizacija znanosti se sastoji od studenta raznovrsnih STEM usmjerenja sa zajedničkom željom promoviranja znanosti i zdravog načina života. Tim ove godine organizira dva projekta - Znanost za sve i Brocoolu.

Znanost za sve je projekt čiji je glavni cilj kroz znanstveno-popularna predavanja približiti populaciji razne teme iz znanosti. Također, provode se i edukativne radionice namijenjene prvenstveno djeci, ali i svim znanstvenim entuzijastima. Brocoola je projekt u obliku kulinarskog natjecanja namijenjen studentima kojemu je glavni cilj zainteresirati i motivirati mlade ljude na promišljanje o vlastitom zdravlju i pravilnoj prehrani. 

Sve ovo ukratko nam je objasnila voditeljica tima Tonka Rimac koja i vas poziva da se prijavite i zabavite se na poseban način.

„Kod tima mi je najdraže to što se mogu baviti znanstvenim temama koje su mi zanimljive, a uz to biti kreativna i baviti se organizacijom s kojom se do sada nisam toliko susretala, te također razvijati vještine koje ne bi nužno razvijala na fakultetu. Budućim članovima poručujem da puste mašti na volju, da budu sigurni u sebe i da budu spremni na jako dobru zabavu“, poručuje Tonka.

Šapa

Tim Šapa najmlađi je tim ove skupine. Fokus tima usmjeren je na humanitarnost i ekologiju. Primarni zadatak tima je pomoć životinjama koji se ogleda kroz tri projekta: Šapa humanitarnosti, Dog's meetup i jednodnevne izlete u azile

Voditeljica tima, Nika Grujić, objasnila je što se sve kroz rad u timu može naučiti i zašto se prijaviti.

„Članovi sudjeluju u svim fazama projekata i time stječu korisne vještine kao što su rad u timu, komunikacija s ostalim članovima tima i Udruge, ali i firmama koje kontaktiramo za suradnju te će naučiti organizirati svoje vrijeme i još mnogo toga. Veselim što ću upoznati ostale studente koji dijele moju ljubav prema životinjama i voljni su odvojiti svoje vrijeme kako bi pomogli. Sigurna sam da oni koji se prijave neće požaliti, a steći će prijatelje i znanje koje će im dobro doći kasnije u životu“, poručuje Nika.

Ako se još uvijek dvoumite oko prijave, poslušajte i naš podcast o skupini koji će vam pomoći pri odabiru idealnog tima za vas!

Saznaj više!

Više informacija i sve o ostalim skupinama saznajte na našoj web stranici. Također, na Youtube kanalu poslušajte i podcaste o skupinama. Pratite nas i na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pretplatite se i na naš newsletter kako bi u koraku s našim projektima i događajima.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri