eStudent Logo
SiSTEM se možda raspao, ali su dojmovi s kviza sjajni!

SiSTEM se možda raspao, ali su dojmovi s kviza sjajni!

Autor: Timotej Repak, 19. 01. 2024.

Članovi eSTUDENTovog tima Popularizacija znanosti u sklopu projekta Znanost za sve po prvi put organizirali su kviz znanstveno-popularnog karaktera “Raspad siSTEMa” za koji se nadaju da će postati još jedan od mnogobrojnih projekata koje organizira Udruga. U utorak, 16. siječnja na lokaciji Rhino’s Coffee House okupilo se preko 20 studentskih ekipa željnih pokazati svoje znanje, a sve to uz puno zabave.

Kroz tri kruga te nekoliko različitih kategorija pitanja, natjecatelji su otkrili kako miriše epruveta s Edisonovim dahom, koji element proizvodi ljubičasti plamen, da je anagram od “Ivaa ne zna biljar sav” upravo “nezavisna varijabla”, da je Einsteinova životna i znanstvena suputnica iz Vojvodine te mnoge druge manje ili više poznate činjenice iz biologije, matematike, kemije, fizike, tehnologije, računarstva, geografije i srodnih znanstvenih disciplina. 

Bogate nagrade naših sponzora osvojile su tri najbolje ekipe te jedna nasumično odabrana.

Najbolja je bila ekipa “Gas”, drugo mjesto zauzela je ekipa “Apoptoza”, a tik iza njih našla se ekipa “Malloc”.

Voditeljica Popularizacije znanosti i organizatorica kviza Tonka Rimac osvrnula se na hvale vrijedan posao: 

“Po prvi put smo organizirali ovako nešto i izrazito smo zadovoljni. Želim se zahvaliti svima koji su došli na kviz te se nadam da su nešto naučili i da im je bilo zabavno”.

Ante Svaguša, student 5. godine matematičke statistike na PMF-u iz pobjedničke ekipe Gas odlično se zabavio pa nam opisao svoje dojmove:

 “Bilo nam je super. Atmosfera nije bila pretjerano natjecateljska kao na ostalim kvizovima, već dosta opuštenija što se meni svidjelo. Pitanja nisu bila odviše specifična tako da su osobe koje se ne bave tim STEM područjem opet mogle znati odgovore dobrim dijelom. Kategorije su išle relativno brzo tako da mislim da je kviz odlično odrađen. Lijepo je što je udruga pružila mogućnost onima koji nisu njeni članovi da sudjeluju i mislim da je to super način za privući nove članove. Osvojili smo prvo mjesto i odabrali nagradu u vidu boce pića uz popust za escape room. Nadam se da će biti još sličnih kvizova pa bih vjerojatno u njima sudjelovao”.

Vrijednu nagradu osvojili su i dečki iz ekipe Malloc čiji je član bio i student 4. godine matematike na PMF-u, smjer matematička statistika, Matej Ljubičić koji je rekao:

 “Bilo je sjajno, pitanja su bila raznolika. Bilo je ponešto i matematike i super atmosfera. Najviše mi se svidjelo pitanje u kojem je trebalo napisati što više znamenki broja pi koje nažalost nije nosilo bodove. Znam ih otprilike pedeset i s radošću sam ih napisao. Jako su mi se svidjeli anagrami o kojima smo razmišljali tijekom cijelog kruga pa nam nije bilo dosadno ako smo na neko od preostalih pitanja brzo odgovorili. Izabrali smo nagradu Rent a Tesla pa se veselimo vožnji”.

Zahvaljujemo se svim našim sponzorima na omogućenim nagradama: ClueGo Escape Room, Duksa, KK Cibona, Muzej mamurluka, Rent A Tesla, Rhino’s Coffee House i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Saznaj više!

Ako želite saznati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Linkedlnu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri