eStudent Logo
Razgovarajmo o seksualnom nasilju: edukativni projekt It starts with you otvara prijave za novo predavanje

Razgovarajmo o seksualnom nasilju: edukativni projekt It starts with you otvara prijave za novo predavanje

Autor: Filip Dešman, 20. 02. 2023.

Sljedeće predavanje eSTUDENTovog projekta It starts with you s nazivom Razgovarajmo o seksualnom nasilju! održat će se u četvrtak, 23. veljače u 17:30 sati u dvorani B3 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Nova će edukacija staviti naglasak na temu nasilja u partnerskim odnosima, a održat će ju mag. paed. soc. Kristina Mihaljević koja unutar inicijative Ženska soba djeluje kao voditeljica preventivnih programa.

Navedena inicijativa zapravo je neprofitna organizacija civilnog društva iz Zagreba koja je osnovana početkom ovog tisućljeća. Njezin integralni dio čini Centar za žrtve seksualnog nasilja koji pruža direktnu podršku osobama koje su preživjele takve tipove zlostavljanja. 

Udruga provodi cjelokupan rad s onima koji su takve oblike maltretiranja osjetili na vlastitoj koži, a osim savjetodavnog i terapijskog rada pomažu žrtvama tako da ih pripremaju i na dolazeće sudske postupke. Također su usmjereni na aktivnu zaštitu seksualnih prava u skladu s pripadajućom Deklaracijom, kao i na unaprjeđenje hrvatskog zakonodavstva kada je riječ o nasilju nad ranjivim skupinama.

Shodno njihovom polju djelovanja, slične će se teme pokriti i na edukaciji koja će uslijediti na FER-u sredinom tjedna. Tako će se govoriti o seksualnom i fizičkom nasilju u mladenačkim vezama te načinima kako pravovremeno reagirati u njihovim ranim fazama.

Svoje mjesto na predavanju koje i ovog puta realizira eSTUDENTov tim Evaluacije možete rezervirati prijavom putem forme.

Radionica naziva Kako naučiti voljeti? odgođena je zbog neočekivanih okolnosti. Njezin je prvotni datum bio predviđen za 17. veljače, dok će novi biti obznanjen uskoro.

Saznaj više!

Informacije o svim edukativnim predavanjima projekta It starts with you, uz izvještaje s onih već održanih, pročitaj na našoj web stranici. Pravovremene podatke o svim projektima Udruge dijelimo i na društvenim mrežama, a naše profile pronađi na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Također, tu je i novostima ispunjen newsletter kojeg na tvoju e-adresu šaljemo svakog mjeseca!

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri