eStudent Logo
Prva radionica Moot Court Croatia je urodila brojnim korisnim savjetima!

Prva radionica Moot Court Croatia je urodila brojnim korisnim savjetima!

Autor: Laura Jeletić, 22. 03. 2021.

Prva od ukupno dvije radionice natjecanja u simuliranom suđenju Moot Court Croatia održana je 19. ožujka, počevši u 16 sati na Zoom platformi. Voditelji radionice su objasnili natjecateljima kojim se sredstvima mogu, ali i trebaju, koristiti pri pripremi podneska i rješavanju hipotetskog slučaja.  

Natjecanje Moot Court Croatia je jedino natjecanje u simuliranom suđenju takvog tipa u Hrvatskoj koje se odvija po hrvatsko pozitivnopravnim propisima. Natjecatelji su studenti treće ili više godine studija svih Pravnih fakulteta u Hrvatskoj koji žele steći pravničko iskustvo odvaživši se u rješavanju hipotetskog slučaja tako što će napisati pravni podnesak i okušati se u usmenom ročištu

Na prvoj radionici natjecanja su predstavnice IUS-INFO, Mašenka Maletić i Josipa Bošnjak, upoznale prisutne s IUS-INFO portalom. Pobliže su objasnile na koji način se natjecatelji trebaju njime služiti kako bi adekvatno pripremili podneske, ali i kako bi si olakšali rješavanje hipotetskog slučaja

Odvjetnik Tihomir Zebec, iz Odvjetničkog društva Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, je uputio sudionike u pravilni način pisanja pravnog podneska, s obzirom da pravna praksa često odudara od pravne teorije. Poučen vlastitim dugogodišnjim pravničkim iskustvom, savjetovao je natjecatelje kako valjano pristupiti pravnim slučajevima s kojima se susretnu, a objasnio im je i na koji način se istražuje hipotetski slučaj.

Druga radionica Moot Court Croatia natjecanja se održava 7. travnja putem Zoom platforme, s početkom u 18 sati, a na radionici će natjecatelji saznati kako se stručno ponašati pred sudom i kako iznositi argumente na najbolji mogući način. 

Dodatno o natjecanju možeš saznati ovdje ili na Facebook stranici natjecanja, a više o udruzi eSTUDENT i njenim eventima saznaj na FacebookuInstagramu LinkedInu ili se pretplati na naš newsletter.

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri