eStudent Logo
Prijave za Legal Week 2022. su otvorene: 5 dana, bezbroj prilika!

Prijave za Legal Week 2022. su otvorene: 5 dana, bezbroj prilika!

Autor: Marko Čavlović, 11. 04. 2022.

Studiraš na nekom od Pravnih fakulteta? Kao student Prava, Javne uprave ili Poreznog studija žudiš vidjeti kako bi u praksi mogao izgledati tvoj profesionalni put ili si pak tek diplomirani pravnik koji je u potrazi za poslom? U oba slučaju, nema dileme – ovogodišnje izdanje projekta Legal Week, udruge eSTUDENT, tvoja je savršena prilika za upoznavanje s pravničkom strukom u praksi!

Legal Week jedini je projekt u regiji namijenjen isključivo studentima prava i srodnih područja koji donosi ''presjek'' aktualnih pravnih tema. Tako smo prve godine održavanja, 2020., imali priliku saznati više o e-ugovorima i promjenama koje je korona donijela u pravo; 2021. neke od  tema  bile su GDPR, digitalno odvjetništvo i žene u pravnoj profesiji dok ovogodišnje izdanje nudi još više!

Ove godine, projekt je osmišljen tako da se kroz 5 dana predavanja i 5 posjeta na buduće radno mjesto pokrije 5 pravnih područja. Kako će to izgledati? U prijepodnevnim satima, svaki od predavača održat će jedno online predavanje nakon kojeg će se određenoj skupini, poslijepodne, omogućiti posjet na jedno od odabranih radnih mjesta. Tako će odabrani sudionici posjetiti pravni odjel poduzeća, odvjetnički ured, odjel fondova Europske unije, osiguravajuće društvo i Pravosudnu akademiju. Uglavnom je riječ o mjestima kojima studenti nemaju pristup prije  formalnog zaposlenja. Bitno je naglasiti da će se online predavanje i posjet uživo dogoditi isti dan, a posjete će biti moguće samo za ograničen broj ljudi. Tko će imati priliku sudjelovati u posjeti odlučivat će se prema životopisima prijavljenih sudionika. Prvo predavanje i posjet dogodit će se u ponedjeljak 25. travnja, a posljednji u petak 29. travnja.

Od ponedjeljka 11. travnja 2022. otvorene su prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Legal Weeku, zatvaraju se u petak 22. travnja 2022. Prijaviti se možete putem poveznice https://form.jotform.com/220934467865063.

Iz usta i iskustva mnogih pravnika i pravnica saznat ćemo kako je raditi u svijetu prava, koje su zadaće i uloga pravnika u različitim poslovnim sektorima te kako sve može izgledati jedan njihov radni dan. Za sve one koji još uvijek nisu sigurni u kojoj grani struke bi voljeli jednog dana i sami raditi ovo je odlična prilika jer će im se približiti dojmovi iz više sektora i to iz prve ruke!

Predavanja i radionice koja te čekaju su sljedeća:

25. 4. (pon.)

  • Ariana Vela, Avelant (predavanje): „Vrijednost za novac - javnom nabavom do javnog interesa“, 10:00 sati (online)
  • Posjet FINI - Odjel fondova Europske unije,  12:30 sati (uživo)

26. 4. (uto.)

  • Hana Janiška, Lana Mrša,Ivana Bos Golubić, Ivan Hmelina, Microblink (predavanje): „Život pravnika u korporaciji“, 10:00 sati (online)
  • Posjet pravnom odjelu poduzeća Ericsson Nikola Tesla, 13:00 sati (uživo)

27. 4. (sri.)

  • Ana Santini i Vesna Volar, Općinski sud u Zagrebu (predavanje): „Sve što budući sudac mora znati“, 11:00 sati (online)
  • Posjet Pravosudnoj akademiji, 13:00 sati (uživo)

28. 4. (čet.)

  • Igor Mucalo, Odvjetnički ured Mucalo (predavanje): „Što bi jedan odvjetnički vježbenik morao ponijeti na pusti otok?“, 10:00 sati (online)
  •  Posjet odvjetničkom društvu Vedriš&Partneri, 13:30 sati (uživo)

29. 4. (pet.)

  • Hrvoje Pauković i Nives Grgurić,  Hrvatski ured za osiguranja (predavanje): „Osiguraj svoju budućnost - uloga pravnika u osiguranju“, 10:00 sati (online)
  • Posjet Hrvatskom uredu za osiguranje, 13:30 sati (uživo)


Prijavi se na ovogodišnji Legal Week i pokupi sve znanje i savjete koji će ti se ponuditi, upoznaj buduće kolege, a više informacija o Udruzi i ostalim projektima te našim nadolazećim aktivnostima pronađi na web stranici ili društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedIn. Prijavi se na newsletter ako želiš biti u tijeku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri