eStudent Logo
[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Financije: da bi sve u Udruzi bilo po zakonu i sve lipe na broju!

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Financije: da bi sve u Udruzi bilo po zakonu i sve lipe na broju!

Autor: Marko Čavlović, 27. 09. 2022.

Sad smo već sigurni da si upoznat/a s viješću da je eSTUDENTov pristupni proces počeo i da se svi zainteresirani na njega mogu prijaviti do ponedjeljka, 10. listopada 2022. godine! Nastavljamo s predstavljanjem svih osam skupina eSTUDENTa te njihovih 19 timova. Sljedeća na redu je skupina Financije!

Ova skupina prepoznatljiva je po tome što se njoj priključuju uglavnom studentice i studenti Pravnog fakulteta te svi koji su strastveni oko računovodstva i svih sfera financija. Skupinu Financije čine dva tima - Legal Team i Računovodstvo i financije.

Božica pravde nadgleda sve!

Svaka organizacija treba kvalitetan pravni odjel kako bi pravno djelovanje bilo transparentno i u skladu sa zakonom. U ovom ćeš timu zasigurno izbrusiti svoje pravne vještine u pisanju pravnih akata, sudjelovati u organizaciji Legal Weeka gdje ćeš imati priliku ostvariti suradnju s poznatim odvjetničkim društvima, sucima i ostalim pravnicima te tako upotpuniti svoj CV i iskoristiti šansu da konačno objasniš ljudima što je GDPR. 

Legal Week je projekt namijenjen studentima prava, ali i svim ostalim studentima s interesom za aktualne pravne teme. Tijekom pet dana izlaganja i radionica, studenti će od priznatih pravnih stručnjaka steći nova teorijska i praktična znanja od vrijednosti za svakog mladog pravnika. Sudionici imaju priliku čuti kako izgleda rad u odvjetničkom uredu, pravnom odjelu korporacije ili sudstvu, saznati više o utjecaju tehnologije na pravne odnose 21. stoljeća, ali i naučiti važnost razvijanja ''mekih vještina'' (soft skills) za stjecanje zadovoljnih klijenata.Pare, parice...

Osim što je svakoj organizaciji potreban pravni odjel, ništa manje potreban ni značajan za rad Udruge nije tim ljudi koji brine o financijskim i računovodstvenim poslovima. U eSTUDENTu se za sve to brine tim Računovodstvo i financije. Ovaj tim nudi ti priliku steći iskustvo u vođenju financija studentske udruge i usavršavanje organizacijskih i komunikacijskih vještina radom na projektima iz područja računovodstva i financija. Dva projekta koje organizira tim RiF su:

Financial Week. Projekt je edukativnog karaktera koji u pet dana predavanja o aktualnim temama iz područja financija, studentima je omogućuje stjecanje širih i drugačijih znanja od onih koje mogu dobiti u sklopu redovnih predavanja na fakultetu. Odvija se u prosincu, a predavači su vrhunski stručnjaci iz svijeta financija. Uz navedeno, dva dana u tjednu posvećena su radionicama na kojima studenti mogu primijeniti stečena teorijska znanja. Projekt okuplja veliki broj studenata svake godine, a samo sudjelovanje nosi brojna iznenađenja. Kako je bila na jubilarnog Financial Weeku protekle eSTUDENT godine pročitaj na poveznici

Accounting Battle najveće je studentsko natjecanje iz računovodstva u RH, a organizira ga eSTUDENTov tim Računovodstvo i financije u suradnji s gospodarskom i akademskom zajednicom. Odvija se u ožujku i sastoji se od uvodnog panela te tri kruga u kojima studenti imaju priliku pokazati svoje teorijsko i računsko znanje. Prošle su se godine prilikom prijave, studenti opredijelili za jedno od tri ponuđena područja računovodstva (porezno, financijsko ili upravljačko računovodstvo) iz kojeg su rješavati case u tri kruga natjecanja. 

Prijavi se! Za sve informacije o pristupnom procesu i novostima koje ti eSTUDENT sprema u narednoj akademskoj godini potraži na našoj stranici. Ako već nisi, zaprati nas i na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i LinkedIn gdje dijelimo sve vijesti o događanjima koje Udruga organizira. Također, pretplati se na naš newsletter putem kojeg ćemo te, tijekom akademske godine, obavještavati o novim prilikama uz koje ćeš obogatiti iskustvo studiranja!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri