eStudent Logo
Poduzetni humanitarac: zabavom i znanjem za one kojima je to najpotrebnije

Poduzetni humanitarac: zabavom i znanjem za one kojima je to najpotrebnije

Autor: Zita Treščec, 20. 12. 2022.

Suradnja nekolicine domaćih poduzeća i eSTUDENTovog tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti i ove je godine iznjedrila sada već dobro poznati projekt pod nazivom Poduzetni humanitarac. U opuštenoj atmosferi, kombinirajući zabavu i humanitarno djelovanje, 13. prosinca u Metropolis Music & Billiards Club-u 20 timova zaigralo je pub kviz općeg znanja. Humanitarna sredstva prikupljala su se na sam dan održavanja pub kviza te još tjedan dana kasnije, a sav prikupljen iznos bit će doniran vanjskim korisnicima Doma za starije i nemoćne Dubrava.  

Što je „Poduzetni humanitarac“?

Poduzetni humanitarac je pub kviz dobrotvornog karaktera u kojem sudjeluju zaposlenici brojnih poduzeća, kao i članovi eSTUDENTa podijeljeni u timove, a sve s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć potrebitima. Iako je u središtu humanitarnost i zabava, cilj ovog projekta je i povezivanje studenata sa zaposlenicima poduzeća u kojima bi jednoga dana mogli pronaći posao.

Natjecatelji nisu krili oduševljenje 

U ovogodišnjem izdanju kviza sudjelovalo je čak 20 timova, odnosno njih devet koji su predstavljali poduzeća te 11 timova sačinjenih od članova eSTUDENTa.  Kviz je bio podijeljen u dva bloka, a tijekom pauze između blokova neki od sudionika podijelili su dotadašnje dojmove.

„Pitanja su super, nisu teška kao na ostalim pub kvizovima, ali su zanimljiva i obuhvaćaju sve teme“, rekao je Filip Miler iz poduzeća Mazars Cinotti Audit d.o.o.

Lucija Valentić iz poduzeća ReversingLabs otkrila je kako je njen tim do tada znao odgovore na sva pitanja. „Ovaj kviz jedan je od najlakših na kojima smo bili, no to je idealno za zabavu i razbibrigu“, dodala je Lucija čiji je tim naposljetku i opravdao ovu tvrdnju osvojivši drugo mjesto.  

Članici eSTUDENTovog tima Event Management Valentini Mikuš ovo je bio prvi susret s ovim projektom, no ne i s pub kvizovima. „Do sada sam bila nekoliko puta na kvizu, a neke sam i organizirala, no ovo je moj prvi Poduzetni humanitarac. Moram priznati da je zabavnije nego što sam očekivala, a čak bi voljela i da traje malo dulje“, rekla je Valentina.

Nakon drugog bloka pitanja zbrojeni su bodovi, proglašeni pobjednici te drugo i treće plasirani timovi. Pobjedu je odnio tim „Imposteri“ čiji su članovi ujedno i članovi Udruge. Drugo mjesto osvojili su „Mi smo ovdje Uberom“, odnosno tim iz poduzeća ReversingLabs. Trećeplasirani je bio tim „Vale kasni“ čiji su članovi također članovi Udruge.

Na samom kraju koordinatorica skupine Community, u kojoj je i tim koji je organizirao ovaj projekt, podijelila je svoje oduševljenje ovogodišnjim izdanjem kviza: „Prezadovoljna sam cijelim projektom. Od samih pitanja koja su bila zanimljiva i super za potaknuti na razmišljanje, pa sve do odaziva od strane poduzeća. Sve je odlično!“, rekla je Lara Šercar.

Jednako zadovoljna projektom bila je i predsjednica Udruge: „Predivno je bilo vidjeti koliko se ljudi uspjelo okupiti te se usput i zabaviti, a sve samo kako bi osigurali topliju zimu onima koji si ju sami, nažalost, ne mogu priuštiti“, istaknula je Jana Gaži.

Veliko hvala svim predstavnicima poduzeća koji su sudjelovali u projektu te ga podržali donacijama. 

Poduzeća koja su se natjecala su: Mazars Cinotti Audit d.o.o., 2e Systems d.o.o., ReversingLabs d.o.o., Xylon d.o.o., Ernst & Young Savjetovanje d.o.o., The Productive Company, Privredna banka Zagreb d.d.

Također, zahvale i članovima Udruge koji su sudjelovali u projektu, kao i sponzorima projekta: Enigmarium Escape Room-u, Bowling Club-u te Muzeju novog vala, koji su osigurali nagrade za tri najbolja tima. Poduzetni Humanitarac i ovog je puta nadmašio očekivanja, a nadamo se da će se takav scenarij ponoviti i sljedeće godine. 

Saznaj više! 

Za više informacija o događaju i eSTUDENTu, posjetite naš web, Facebook stranicu, Instagram i LinkedIn profile te se pretplatite na eSTUDENT newsletter

Poduzetni humanitarac, 2022.
Poduzetni humanitarac, 2022. 
Poduzetni humanitarac, 2022.
Pozudetni humanitarac, 2022.

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri