eStudent Logo
Otvorenje LUMEN platforme: najveća studentska natjecanja čekaju na tebe!

Otvorenje LUMEN platforme: najveća studentska natjecanja čekaju na tebe!

Autor: Marko Čavlović, 16. 01. 2023.

Najveći projekt studentske udruge eSTUDENT ponovno otvara svoja vrata i nudi sjajne prilike za studente/ice. LUMEN je naziv za platformu četiri studentska natjecanja koja su ujedno i najveća natjecanja takvog tipa u regiji, a obuhvaćaju područja BusinessData ScienceDevelopment Engineering.

Otvorenje LUMEN platforme održat će se u petak 20. siječnja 2023. godine u kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 11 sati.

Četiri područja, bezbroj prilika

Što nas sve očekuje ove godine? Jedinstvenim spojem navedenih područja, na jednom se mjestu ujedinjuju proaktivni studenti i najbolja poduzeća. Osim usavršavanja na pojedinom području za koje studenti/ice imaju priliku sudjelovanjem na natjecanjima, studenti/ice postaju kvalitetniji i kompetentniji kandidati budućim poslodavcima. 

Na samom otvorenju predstavljat će se caseovi odnosno nagradni zadaci za sva četiri natjecanja kao i teme svih područja LUMENa. Istog dana, 20. siječnja 2023. godine, započinju i prijave za sva četiri natjecanja.

Raspored

  • od 11 do 12 satiLUMEN Business - predstavljanje tri casea i nagradnih zadataka;
  • od 12.15 do 14.15 satiLUMEN Data Science - panel rasprava i predstavljanje casea te nagradnog zadatka;
  • od 14.30 do 15.45 satiLUMEN Development - panel rasprava i najava tema natjecanja;
  • od 16 do 17 sati →  LUMEN Engineering - panel rasprava i najava tema natjecanja

Mjesto za upoznavanje

U prostorima ispred kino dvorane Studentskog centra na dan otvorenja imat ćeš priliku upoznati se s ovogodišnjim LUMEN partnerima odnosno predstavnicima poduzeća koja će sudjelovati u natjecanju. Iskoristi ovu jedinstvenu priliku da upoznaš svoje potencijalne mentore koji će imati postavljene svoje štandove ispred ulaza u kino za vrijeme trajanja predstavljanja caseova. Nakon što poslušaš panel o natjecanju na koje se prijavljuješ, iskoristi preostalo vrijeme i priđi partnerima, pitaj ih sve što te zanima te ne zaboravi uzeti promotivne materijale! Predstavnici poduzeća će se izmjenjivati tijekom dana, bit će podijeljeni u tri skupine po deset partnera i u svakom trenutku će biti prisutni partneri svih LUMEN područja tako da se ne moraš brinuti da nećeš imati priliku za upoznavanje.

Prilike i nagrade 

Tijekom trajanja svakog natjecanja studenti/ice će imati priliku konzultirati se sa svojim mentorima kao i sudjelovati na radionicama i predavanjima koje organiziraju partnerska poduzeća (a koja će biti dostupna i studentima/icama koji se nisu prijavili na LUMEN natjecanje). Natjecatelji/ice će tako u timovima od po dva ili četiri člana imati jedinstvenu priliku rada na praktičnim primjerima iz struke koji će ih ubrzo po završetku studija (nadamo se!) dočekati u profesionalnom okruženju, a nakon završetka natjecanja svi sudionici dobit će i certifikat o sudjelovanju.

Zapamti - sreća prati hrabre! Odvaži se prijaviti na jedan od LUMENa i tako se obogati za još jedno iskustvo koje će ti sutra sigurno pomoći u profesionalnom svijetu ili na tržištu rada, Uz to, nikako manje primamljive nisu niti novčane nagrade koje čekaju  pobjednike svih četiriju natjecanja.

Ukratko o svakom LUMENu

LUMEN Business najpoznatije je studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj i regiji. Cilj mu je ostvariti suradnju između proaktivnih studenata i poduzeća. Kroz rješavanje problema predstavljenih u poslovnih slučajevima, studenti imaju priliku primijeniti naučena znanja u praksi. Organiziranjem radionice i konzultacija tijekom natjecanja, potičemo studente na inovativnost, a najkreativnija rješenja očekuju novčane nagrade.

LUMEN Data Science edukativno je studentsko natjecanje u rješavanju i dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Nasljednik je Mozgala te je najveće takvo studentsko natjecanje u Hrvatskoj. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka pritom koristeći različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i konzultacije, a one najbolje također očekuju vrijedne nagrade.

LUMEN Development najveće je studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj, nastalo kao nasljednik App Start Contesta. Cilj je natjecanja primijeniti znanje, pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknuti na tržištu rada. Tijekom natjecanja održavaju se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućuju komunikaciju s najpoznatijim IT poduzećima u Hrvatskoj čiji savjeti i komentari im pomažu u razvoju aplikacije. Osim vrijednog iskustva i stjecanja poznanstava, natjecatelji osvajaju i novčane nagrade.

LUMEN Engineering je edukativno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo je jedinstveno u Hrvatskoj. Cilj natjecanja je poticanje studenata na samostalno razvijanje vlastitih kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Natjecateljski timovi natječu se u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema, koje odabiru i financijski potpomažu partneri projekta. Završnica natjecanja najboljim timovima donosi vrijedne nagrade i izvrsne preporuke za buduću karijeru.

Budući natjecatelji/ice, sve najvažnije informacije o LUMEN natjecanjima i zadanim caseovima saznajte u petak, 20. siječnja 2023. godine, kada će sva četiri područja LUMENa otvoriti u isto vrijeme.

Saznaj više

Za više informacija o svakom od LUMEN natjecanja ili više samoj Udruzi, posjeti našu web stranicu. Također, prati nas i na društvenim mrežama - FacebookInstagramLinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje ti eSTUDENT donosi u novoj godini, pretplati se na naš newsletter

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri