eStudent Logo
Otvorene su prijave i predstavljen je case za LUMEN Data science!

Otvorene su prijave i predstavljen je case za LUMEN Data science!

Autor: Marko Čavlović, 28. 01. 2022.

Od 26. siječnja 2022. moguće je prijaviti se na LUMEN Data science, edukativno studentsko natjecanje s područja podatkovnih znanosti u kojem se studenti služe različitim statističkim metodama i tehnikama strojnog učenja i umjetne inteligencije kako bi riješili problemske zadatke velikih strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Prijave traju do 11. veljače 2022., a prijaviti se možete putem forme


Natjecanje, koje organizira studentska udruga eSTUDENT, traje sljedeća četiri mjeseca! Ovogodišnji case naziva GeoGuesser AI Agent osmislio je i predstavio Marijan Smetko iz tvrtke Photomath. Ukratko objašnjen cilja zadatka je “kreirati agenta koji na temelju fotografije vraća točnu lokaciju te fotografije” govori Marijan pa dodaje kakve natjecatelje očekuje:

“Očekujemo širok spektar natjecatelja jer, iako je ovo computer-vision problem, zapravo se ovdje više gleda kreativnost tijekom rješavanja zadataka i za to natjecatelji ne moraju biti isključivo tehničkog usmjerenja, dovoljno je da imaju viziju kako nešto napraviti i svi oni koji misle da mogu to riješiti očekujem da će se i prijaviti!” Više o detaljima casea možete pronaći na linku

Timovi studenata koji mogu imati od 2 do 4 člana do kraja svibnja imat će vremena riješiti ovaj case. U tom periodu planira se održati nekoliko konzultacija i radionica na kojima će studenti moći dobiti savjet vezan uz svoj predloženi koncept. Sve ostale bitne informacije o ovogodišnjem izdanju Date scienca, nasljedniku poznatog Mozgala, pronađite na linku.

Za 3 najbolja tima osigurane su i novčane nagrade! Oni na najvišoj stepenici pobjedničkog trona osvojit će 15.000,00 kn, drugo mjesto osvaja 10.000,00 kn, a treće 5.000,00 kn. Najbolji od najboljih će na završnici natjecanja moći prezentirati svoja rješenja te se izboriti i za nagradu za najbolju prezentaciju koja će biti nagrađena s 1.000,00 kn!

Ana Novaković, jedna od voditeljica LUMEN Data scienca istaknula je koje promjene su se dogodile ove godine:

“Ovo izdanje natjecanja razlikuje se od svih prošlogodišnjih najviše po tome što se ove godine dogodila promjena premium partnera. Nakon šest godina uspješne suradnje s Atomic Intelligence, ove godine tvrtka Photomath je bila zadužena za osmišljavanje casea. Također, ovo izdanje posebno je po tome što je po prvi put jedan prošlogodišnji natjecatelj autor casea. Tako da - prijavite se, možda sljedeće godine i vi dobijete takvu priliku!” 

Druga voditeljica LUMEN Data science tima, Iva Subotičanec, govorila je o prednostima i mogućnostima koje nudi sudjelovanje na natjecanju:


“Super nagrade, povezivanje s poduzećima, novo i korisno iskustvo sigurno će privući mnoge natjecatelje. Zapravo, kada u CVu piše da je netko i samo pokušao sudjelovati na natjecanju, bez obzira na to je li osvojio neku super nagradu ili ne, je odlično - i samo sudjelovanje je značajno!” 

Tijek natjecanja i najvažniji datumi su sljedeći:

  • 26.1. Predstavljanje nagradnog zadatka
  • 26.1 - 11.2. Prijave na natjecanje
  • 16.3. - 22.4. Radionice i konzultacije
  • 29.4. - 6.5. Predaja rješenja natjecatelja
  • 20.5. Proglašenje finalista
  • 28.5. Završnica natjecanja

Prijavi se na ovogodišnji LUMEN Data science jer prilika je bezbroj! Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedIn. Prijavi se na newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri