eStudent Logo
Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Autor: Filip Dešman, 30. 11. 2022.

Otvorene su prijave za CSR in spotlight, projekt koji i ove godine baca svjetlost na važnost društveno odgovornog poslovanja.

Projekt u organizaciji studentske udruge eSTUDENT te pripadajućeg tima Društveno odgovorno poslovanje (DOP), održat će se 7. prosinca na kampusu Visokog učilišta Algebra, u predavaoni Nikole Tesle, i 9. prosinca u predavaoni 8 Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kroz dva dana radionica i predavanja, projekt će pružiti platformu predstavnicima iz sedam poduzeća i udruga. Isti će okupljenim studentima približiti važnost poslovnih procesa kojima je ostavljanje pozitivnog učinka na okoliš i društvo jedna od glavnih misija. 

Projekt drugačijeg naziva, ali s istom premisom, uspješno je bio realiziran i prethodne dvije godine. Pod nazivom DOP Week, i tada je služio kao važna edukacijska spona između predstavnika poduzeća i studenata, sve kako bi se članove akademske zajednice upoznalo s konceptom koji u svoje poslovanje integrira brigu o okolišu i zajednici.

Otkrij ovogodišnji sadržaj

Ovogodišnje izdanje projekta podrazumijeva:

  • Span, “Što je DOP, a što ESG?”
  • HEARTH thinking&doing, “Aktivizam ili kapitalizam - što je učinkovitije za dobrobit društva?”
  • Mazars, praktični primjeri DOP-a kroz volonterske projekte
  • Rockwool, megatrendovi i program stipendiranja koji je osvojio sedam Zlatnih indeksa
  • L'Oreal Adria, “Create The Beauty That Moves The World“
  • Ericsson Nikola Tesla, projekt WaterQ i digitalna transformacija koja pomaže zajednici 
  • Zasadi stablo, ne budi panj, zeleni poslovi i team buildinzi za tranziciju na održiv način poslovanja

Dodatno na najavljena predavanja, održat će se dva kviza te prezentacija članova tima DOP, a u sklopu projekta, svim okupljenima će se dijeliti vrijedne nagrade.

Zašto društveno, zašto odgovorno?

Iako prošlog stoljeća tek u začetcima, DOP kao važna poslovna praksa u proteklim je godinama zahvatila veliki postotak svjetskih, ali i domaćih korporacija. Razdoblje u kojem je u glavnom fokusu bio isključivo profit, polako, ali sigurno prolazi, a uspješnost velikih poduzeća ponajprije se mjeri kroz postupak usklađivanja društvenog, ekonomskog i socijalnog utjecaja

Što je korporacija vidljivija i uspješnija, tada je i odgovornost prema okolišu, korisnicima i cijeloj industriji veća. Kupci postaju svjesniji utjecaja koje tvrtke imaju na zajednicu, a mnogi od njih prilikom donošenja odluka o kupnji i ovaj održivi pristup uzimaju u obzir.

Velika poduzeća koja implementiraju ovakav način poslovanja, osim što mogu svjedočiti rastućoj vjernosti svojih kupaca, ujedno jačaju interne veze među svojim zaposlenicima. Implementacija ovakvog, odgovornog i održivog načina poslovanja, rezultira jakim vezama među zajednicom i kupcima, a poduzeća posljedično postaju atraktivnija i budućim ulagačima.

Prijavi se!

DOP, kao jedan od najvažnijih koncepata suvremenog poslovanja, ne samo što će se „zadržati“, već će ubrzanim i efikasnim koracima konstantno tražiti načine da se unaprijedi. 

Studenti, kao buduća generacija društveno osviještenih zaposlenika, prva znanja o takvom konceptu poslovanja možete dobiti već na ovom projektu. Kroz opuštena predavanja, imat ćete bezbroj prilika da predstavnicima poduzeća postavite svoja pitanja, zato se odlučite i postanite dijelom ovog jedinstvenog projekta! Sve što trebate učiniti jest prijaviti se putem forme najkasnije do 9. prosinca

Zapamtite, promjene počinju od nas samih, a stečena znanja i prije zapošljavanja možete iskoristiti. Malim, ali značajnim koracima, zajedno mijenjajmo zajednicu u zelenije i bolje mjesto! 

Saznaj više!

Za dodatne informacije o ovom ili brojnim drugim projektima Udruge, nastavite pratiti našu web stranicu ili profile na društvenim mrežama. Scrollati kroz naše objave možete na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a kako biste uvijek bili u tijeku s onime što vam pripremamo, pretplatiti se možete i na eSTUDENTov newsletter.

 

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri