eStudent Logo
Održano drugo izdanje Career Match Day-a: mladi entuzijasti financijskog i ICT sektora kriju se i u Rijeci!

Održano drugo izdanje Career Match Day-a: mladi entuzijasti financijskog i ICT sektora kriju se i u Rijeci!

Autor: Goran Terzić, 09. 05. 2022.

Škrinju krcatu poslovnim mogućnostima, 28. travnja, otvorili su riječki studenti predstavivši se poduzećima iz područja financija i informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Online izdanje Career Match Day-a (CMD), u organizaciji riječkog tima STARTER, i ovoga je puta odisalo izvrsnošću kojoj su pridonijeli motivirani studenti i poduzeća koja su mladim entuzijastima spremna dati priliku za dokazivanje.

Kratkim intervjuima do potencijalne suradnje

Ovaj jednodnevan speed dating događaj već drugu godinu zaredom studentima riječkog sveučilišta i veleučilišta pruža iskustvo razgovora za posao, potencijalno pripravništvo ili zapošljavanje, ali i feedback kao smjernicu za napredak i predstavljanje na budućim razgovorima za posao.

Ove godine, Career Match Day bio je usmjeren na studente s područja ekonomije – financije te one koji svoju karijeru planiraju ostvariti u informacijsko-komunikacijskom sektoru. Događaj je otvoren u 10 sati prvim krugom razgovora, a zatvoren je posljednjim krugom u 16 sati i 30 minuta. Ukupno je održano 17 krugova intervjua. Prijavljeni kandidati imali su priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća koja su bila podijeljena u tri grupe:

  • financije - KPMG Croatia d.o.o. za reviziju i Erste&Steiermarkische Bank d.d.,
  • ICT1 - 2e Systems, dSPACE i Factory,
  • ICT2 - Ericssson Nikola Tesla, Assist Digital te IN2 grupa.

Selekcijski intervjui trajali su po 8 minuta pa su studenti morali biti sažeti i samouvjereni kako bi se predstavili u najboljem svjetlu. Zatim je uslijedilo dvominutno obostrano davanje povratnih informacija. Tako su poduzeća predala ukupno 46 feedback-ova studentima, dok su studenti predali 63 feedback-a poduzećima.

Da se koncept CMD-a pokazao uspješnim dokazuje činjenica da je nekoliko poduzeća zatražilo životopise motiviranih studenata koje će kontaktirati u vezi daljnje suradnje. Pohvale studenata na račun organizacije projekta također nisu izostale. Istaknuli su da im se svidio odabir poduzeća kao i komunikativnost te opuštenost poslodavaca

Ishod event-a dokazuje da se radi o pozitivnom iskustvu za riječke studente koji su na brz i inovativan način imali priliku predstaviti svoje kompetencije poduzećima koja većinski dolaze iz Zagreba te potencijalno dobiti priliku za daljnju poslovnu suradnju i napredovanje.

Saznaj više!

Dodatne informacije o ovome i drugim projektima u organizaciji tima STARTER potraži na web stranici ili društvenim mrežama – Facebook i Instagram. No, eSTUDENT priprema i mnogo drugih zanimljivih projekata o kojima se možeš informirati putem službene web stranice ili na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima. Ako pak želiš uvijek biti u tijeku s novostima koje donosimo, pretplati se na naš newsletter koji te vodi do mnoštva prilika, zanimljivih događanja i super zabave.

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri