eStudent Logo
Održana panel rasprava povodom službenog otvorenja Accounting Battle natjecanja!

Održana panel rasprava povodom službenog otvorenja Accounting Battle natjecanja!

Autor: Hana Peter, 03. 03. 2023.

U utorak, 28. veljače održana je online panel rasprava u sklopu otvorenja natjecanja Accounting Battle - najvećeg natjecanja s područja računovodstva u Republici Hrvatskoj.

Ovo je već peta godina otkako se Accounting Battle održava, a svake godine ono postaje sve izazovnije!

Na panel raspravi sudjelovale su predstavnice Deloitte-a, Maja Vozab i Katarina Zjalić i Andreja Nikšić, u sklopu kategorije poreznog računovodstva. Prisutna je bila i Marta Vrkić iz Plive koja predstavlja kategoriju financijskog računovodstva, a iz PBZ prisustvovale su  Ana Jadrešić i Antonija Demoli, predstavnice kategorije upravljačkog računovodstva.

Uz naše premium partnere veliku ulogu u provođenju natjecanja ima i akademska zajednica, točnije Ekonomski fakultet u Zagrebu. Profesorice s katedre za računovodstvo, Izv.prof.dr.sc Ivana Barišić i dr.sc Petra Halar svojim su sudjelovanjem na otvorenju natjecanja pridonijele ugodnoj atmosferi. Naravno, riječi dobrodošlice bile su upućene i prošlogodišnjim pobjednicima Accounting Battle-a: Jeleni Barlek i Cristijanu Zefiću.

Partneri natjecanja istaknuli su koliko je ovakav projekt koristan za sve studente koji su otvoreni za rad i razvoj izvan fakultetskih okvira. Studentsko natjecanje poput Accounting Battle-a donosi velike benefite kako studentima s jedne strane, tako i prisutnim poduzećima s druge strane. Svrha natjecanja je prepoznata kroz uspostavljenu kvalitetnu komunikaciju, stjecanje novih znanja i potencijalnu suradnju.

“Iskustvo koje studenti dobivaju sudjelovanjem na ovakvim događajima izrazito je važno. Drago nam je da smo i ove godine prisutni kako bismo nastavili tradiciju međusobne suradnje i poticanja mladih na nove izazove i znanja. Samim sudjelovanjem na natjecanju, studenti već pokažu kako žele i mogu više. U jednu ruku, to nam je važnije i od same pobjede jer se kroz samo natjecanje može istaknuti onaj koji je spreman maksimalno iskoristiti svoj potencijal - to se najviše i cijeni u poslu .” - Marta Vrkić, predstavnica Plive.

Shodno tome, prošlogodišnji pobjednici natjecanja složili su se kako im je Accounting Battle uvelike pomogao da prošire svoja stečena računovodstvena znanja na fakultetu te se time istaknu među velikim brojem studenata ekonomskog usmjerenja. Cijelom organizacijom bili su izrazito zadovoljni te su imali samo riječi potpore za sve ovogodišnje potencijalne natjecatelje i one zainteresirane.

“Ukratko, svoje sudjelovanje, a naposljetku i samu pobjedu opisala bih kao jedno nevjerojatno iskustvo koje mi je otvorilo puno više prilika nego što sam uopće i mislila da će se ostvariti dok sam se još prijavljivala na Accounting Battle. Trenutno sam zaposlena u poduzeću Plive što je ujedno i posljedica mojeg sudjelovanja na natjecanju. Nakon pobjede, kolegi Cristijanu i meni bilo je ponuđeno puno potencijalnih poslova od strane raznih poduzeća što nama ekonomistima izrazito puno znači!”- Jelena Barlek, prošlogodišnja pobjednica 

Ukoliko smo vas uspjeli potaknuti da se odvažite u nečem izazovnom i drugačijem, prijavite se na natjecanje putem obrasca do 10. ožujka. Više informacija o samom natjecanju pronađite na linku.

Saznaj više!

Za više informacija o cjelokupnoj udruzi eSTUDENT i ostalim natjecanjima posjetite našu web stranicu. Ostanite u tijeku s budućim projektima i zapratite nas na našem Facebook, Instagram i LinkedIn profilu te se pretplatite na naš newsletter.

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri