eStudent Logo
Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Autor: Iva Vukošić, 16. 05. 2022.

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, rekli bi mnogi, a ono što je eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje (DOP) uspio jest spojiti nogomet s još važnijom stvari - pomaganjem drugima. Tako je 7. i 8. svibnja održan malonogometni humanitarni turnir pod nazivom Kopačka solidarnosti. Turnir se održao na terenima sportskog centra Dubrava gdje smo ugostili petnaest timova iz raznih poduzeća. Raspoređeni u četiri skupine, muški su se timovi borili za pobjedu kako bi osigurali svoj prolazak u eliminacijski dio. Prikupljena sredstva donirana su varaždinskoj udruzi za beskućnike Novi put.

Željko Bogdanović, suvoditelj tima DOP-a koji je organizirao projekt, otkrio nam je kako se turnir održava već desetu godinu zaredom , nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Dojmove o sudjelovanju na Kopački solidarnosti podijelio je Andrew Hurst iz tvrtke 2e Systems. Saznali smo kako je on prvi puta na ovom turniru te kako mu se jako svidjela ideja, baš kao i njegovim kolegama koji su, kako kaže, odmah pristali sudjelovati. Osim što će pomoći  onima kojima je to najpotrebnije, uspjeli su se i družiti s drugim tvrtkama i kolegama koji se bave sličnim profesijama kao i oni.

Također smo razgovarali s Damirom Martincem iz Zagrebačke banke koja je na ovom turniru prvi put zaigrala davne 2012. godine. Iako mu je žao što njihova ženska ekipa na kraju nije nastupala, rekao nam je kako je najvažnije da su uplatili kotizaciju u dobrotvorne svrhe, družili se i, naravno, zaigrali nogomet. 

ZABA je na kraju zauzela drugo mjesto, izgubivši u finalu od Mazarsa koji su otišli sa titulom prvaka turnira. Broncu je odnijela ekipa iz Infinuma.

Za još obavijesti, projekata, ali i tematskih blogova, posjetite našu web stranicu ili društvene mreže: Facebook, Instagram i LinkedIn. Ako želiš da te redovito obavještavamo možeš se pretplatiti na naš newsletter.

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri