eStudent Logo
Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Autor: Iva Vukošić, 16. 05. 2022.

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, rekli bi mnogi, a ono što je eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje (DOP) uspio jest spojiti nogomet s još važnijom stvari - pomaganjem drugima. Tako je 7. i 8. svibnja održan malonogometni humanitarni turnir pod nazivom Kopačka solidarnosti. Turnir se održao na terenima sportskog centra Dubrava gdje smo ugostili petnaest timova iz raznih poduzeća. Raspoređeni u četiri skupine, muški su se timovi borili za pobjedu kako bi osigurali svoj prolazak u eliminacijski dio. Prikupljena sredstva donirana su varaždinskoj udruzi za beskućnike Novi put.

Željko Bogdanović, suvoditelj tima DOP-a koji je organizirao projekt, otkrio nam je kako se turnir održava već desetu godinu zaredom , nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Dojmove o sudjelovanju na Kopački solidarnosti podijelio je Andrew Hurst iz tvrtke 2e Systems. Saznali smo kako je on prvi puta na ovom turniru te kako mu se jako svidjela ideja, baš kao i njegovim kolegama koji su, kako kaže, odmah pristali sudjelovati. Osim što će pomoći  onima kojima je to najpotrebnije, uspjeli su se i družiti s drugim tvrtkama i kolegama koji se bave sličnim profesijama kao i oni.

Također smo razgovarali s Damirom Martincem iz Zagrebačke banke koja je na ovom turniru prvi put zaigrala davne 2012. godine. Iako mu je žao što njihova ženska ekipa na kraju nije nastupala, rekao nam je kako je najvažnije da su uplatili kotizaciju u dobrotvorne svrhe, družili se i, naravno, zaigrali nogomet. 

ZABA je na kraju zauzela drugo mjesto, izgubivši u finalu od Mazarsa koji su otišli sa titulom prvaka turnira. Broncu je odnijela ekipa iz Infinuma.

Za još obavijesti, projekata, ali i tematskih blogova, posjetite našu web stranicu ili društvene mreže: Facebook, Instagram i LinkedIn. Ako želiš da te redovito obavještavamo možeš se pretplatiti na naš newsletter.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri