eStudent Logo
Održali smo još jedan uspješni Career Speed Dating u nizu!

Održali smo još jedan uspješni Career Speed Dating u nizu!

Autor: Jelena Batur, 13. 12. 2021.

U četvrtak 9. prosinca održali smo šesti po redu Career Speed Dating i još jednom uspješno spojili poslodavce i studente STEM područja u brzim dejtovima iz poslovnih snova! 

Kako je izgledalo ovogodišnje karijerno dejtanje?

Zajedničkim organizacijskim snagama Centra karijera FER-a i eSTUDENTa, Career Speed Dating još jednom se pokazao poprištem sjajnih poslovnih prilika kako za poslodavce, tako i za studente. Raspoređena u ukupno devet skupina ovisno o područjem kojim se bave, svako od 54 poduzeća razgovaralo je  s ukupno 36 kandidata. Razgovori za posao trajali su po 8 minuta, nakon čega su poslodavci i studenti imali još 2 minute za ostavljanje povratne informacije. 

Tek naizgled malo vremena za razgovor pokazalo se sasvim dovoljnim za ostvarenje prvog poslovnog kontakta. Za mnoge prijavljene studente, među kojima je bila i Mirta Č., ovako organizirani razgovori predstavljaju idealan način da opuštenije kroče u poslovni svijet:

"Definitivno bih preporučila Career Speed Dating kolegama, pogotovo ako netko nema puno iskustva. Mislim da je jako korisno za njih zato što im pruža priliku da razgovaraju s poslodavcima. Ne traže od ljudi da znaju puno toga unaprijed odnosno da imaju puno radnog iskustva, nego su otvoreni za one koji tek počinju s karijerom."

Što se tiče perspektive poduzeća, i Franjo Piškut iz APIS IT-ja složan je u ideji kako format Career Speed Datinga odgovara studentima koji tek traže svoje profesionalno usmjerenje:

"Prvi put sam na CSD-u i odličan je koncept. Studenti stvarno imaju priliku  čuti što se trenutno traži u realnom sektoru i koja su očekivanja poslodavaca. Koliko vidim najčešće su to studenti 2.-3. godine gdje im je najbitnije daljnje usmjerenje i gdje će uložiti svoj trud i vrijeme. Najveća prednost ovakvog tipa razgovora je što je jako puno informacija u vrlo kratko vremenu te je na studentima da polove glavne smjernice i razmišljaju u tim smjerovima. Moram priznati da je bilo dosta kvalitetnih kandidata i da jako puno studenata s nižih godina dolazi s već nekim projektima i iskustvom što je stvarno pohvalno iz svakog aspekta."

Saznaj više! 

Želiš li saznati više informacija o Career Speed Datingu i sličnim projektima, prati stranice Centra karijera FER-a ili udruge eSTUDENT

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri