eStudent Logo
Najpoznatija računovodstvena utrka je gotova - Accounting Battle održao napetu završnicu!

Najpoznatija računovodstvena utrka je gotova - Accounting Battle održao napetu završnicu!

Autor: Hana Peter, 29. 03. 2023.

U četvrtak, 23. ožujka u prostoru ZICERa održana je završnica najvećeg studentskog natjecanja iz područja računovodstva u Republici Hrvatskoj - Accounting Battlea. Cilj natjecanja je pružiti priliku svim zainteresiranim studentima da svoje računovodstveno umijeće pokažu potencijalnim poslodavcima te tako steknu priliku za obavljanje prakse ili zaposlenje.

Natjecanje se održalo u tri kruga. U prvom krugu natjecatelji su se susreli s teorijskim pitanjima, a u drugom krugu su rješavali računske zadatke koje su zadale profesorice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. U trećem krugu, natjecatelji su se okušali u rješavanju casea te su se pri kraju, u obliku intervjua imali prilike susresti s Premium partnerima koji su ujedno i sastavili ispitna pitanja za posljednji krug natjecanja. Među Premium partnerima sudjelovali su PLIVA, Deloitte d.o.o te Privredna banka Zagreb

“Ugodno smo iznenađeni  razinom znanja prisutnih natjecatelja i drago nam je vidjeti studente koji su spremni pokazati dodatan trud i volju za nešto više od samog angažmana na fakultetu.” - Maja Vozab, predstavnica tvrtke Deloitte d.o.o.

S obzirom kako je ovo već druga godina u kojoj imamo priliku surađivati s   eSTUDENTom na ovakvom natjecanju, moram istaknuti kako je ovo izvrsna prilika za sve studente da se istaknu te  upoznaju s potencijalnim poslodavcima. Uz ovakvu ugodnu i proaktivnu atmosferu, nadamo se da ćemo nastaviti suradnju i iduće godine.” - Nikola Brzak, senior accountant tvrtke PLIVA.

Predstavnice PBZ-a, također su imale riječi hvale o samim natjecateljima i ovogodišnjoj organizaciji projekta: ”Ovim projektom studentima je omogućeno da upravo kroz zadani case pokažu prisutnim poduzećima da su sposobni razmišljati izvan okvira knjige i fakulteta. Nama, kao jednom od Premium partnera, izrazito je drago vidjeti mlade ljude koji su spremni sudjelovati na ovakvim natjecanjima i nadamo se da će se trend nastaviti dogodine!”- dodala je Ivana Klarić, na poziciji HR tvrtke PBZ.

Pobjednici ovogodišnjeg Accounting Battle-a osvojili su novčanu nagradu u iznosu od 700 eura, u svakoj od 3 kategorije: porezno, financijsko te upravljačko računovodstvo.

“Jako mi se svidio koncept natjecanja koje je povezivalo znanje stečeno na fakultetu, ali i ono praktično kroz poslovni case. Izvrsno zamišljen posljednji krug u kojem se nudila mogućnost dobivanja povratne informacije od partnera natjecanja.” - istaknula je Iskra Tess Dautović, ovogodišnja pobjednica u kategoriji financijskog računovodstva.

U kategoriji upravljačkog računovodstva, briljirao je Josip Stanić, student 5. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nakon što je primio nagradu za osvojeno prvo mjesto, dodao je: “Iznimno mi je drago što sam se odlučio prijaviti na ovoj natjecanje. Inicijalno, prijavio sam se upravo da vidim koliko dobro vladam ovim područjem među ostalim studentima te je ovo definitivno odskočna daska za nešto više.”

Dominik Piršić bio je pobjednik poreznog računovodstva: ”Ovogodišnji koncept koji nudi natjecanje u 3 različite kategorije mi se posebno svidio jer svatko može pronaći nešto za sebe. Veoma je zahvalno sudjelovati na ovako nečemu jer smatram da je direktno susretanje s poduzećima te mogućnost prakse vrlo dobro stvaranje iskustva za svakog studenta!”

Partneru i direktoru centra ZICER, Frani Šesniću posebno se zahvaljujemo na ustupljenom prostoru koji je također uputio nekoliko motivirajućih riječi svim prisutnima te pridonio ugodnoj atmosferi: ”Sretan sam što mogu biti dio natjecanja Accounting Battle koji je i ove godine uspio okupiti mlade ljude sa željom da se istaknu i uspiju u onome što su naumili. Nadam se da će se tako i nastaviti jer je najbitniji trud i konstantan rad koji svaki student treba u sebe ulagati.”

Na kraju se želimo zahvaliti svim profesoricama s Ekonomskog fakulteta koje su pripremile pitanja za drugi krug natjecanja: Izv.prof.dr.sc Ivana Barišić, dr.sc Petra Halar te dr.sc Marina Ercegović, izv.prof.dr.sc Sanja Broz Tominac, mag.oec. Ivana Bernat, izv.prof. dr.sc. Martina Dragija  Kostić.

Saznaj više!

Za više informacija o cjelokupnoj udruzi eSTUDENT i ostalim natjecanjima posjetite našu web stranicu. Ostanite u tijeku s budućim projektima i zapratite nas na našem Facebook, Instagram i LinkedIn profilu te se pretplatite na naš newsletter.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri