eStudent Logo
Make your data shine: Prijave za LUMEN Data Science su otvorene!

Make your data shine: Prijave za LUMEN Data Science su otvorene!

Autor: Laura Vidović, 25. 01. 2023.

Prijave na ovogodišnje LUMEN Data Science natjecanje otvorene su od 20. siječnja i traju do 03. veljače. Ovo edukativno natjecanje u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka uz izradu Big Data rješenja, koje organizira studentska udruga eSTUDENT, traje do lipnja, kada će biti organizirana završnica projekta!

Svi zainteresirani studenti s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore mogu se prijaviti preko forme, a natječe se u timovima od 2 do 4 člana. Ako nemate tim, to nije nikakav problem! Možete se javiti na službenu adresu natjecanja i kasnije ćete biti spojeni s ostalim studentima koji se također individualno prijave.

Potrebno je uz uspješan timski rad riješiti zadatak koji se temelji na problemu iz poslovne prakse. Ovogodišnji case tj. natjecateljski zadatak osmislio je partner Atomic Intelligence i radi se o audio klasifikaciji, a zadatku možete pristupiti preko ovog linka. Također, sve informacije možete pronaći i na web stranici natjecanja

Ostvarenje projekta omogućavaju i naša partnerska poduzeća koja sudjeluju u održavanju radionica i ocjenjivanju rješenja, a ove godine to su: Atomic Intelligence, Atos, BE-terna, bonsai.tech, Digital Poirots, Huddle Gaming, Koios, Konzum, Jane Street, Megatrend, Valcon, Visage Technologies, Teva/Pliva i Zagrebačka banka.

Glavni cilj natjecanja je da svi sudionici steknu praktično znanje iz raznih područja, a istovremeno uz timski rad i analitičko razmišljanje dođu do kreativnih rješenja. Također, fokus je i na povezivanju studenata s partnerskim poduzećima kako bi ušli u svijet poslovnih prilika.

Osim ugodne i prijateljske atmosfere, najuspješnije natjecatelje čekaju i vrijedne nagrade. Tako će pobjednički tim na prvom mjestu osvojiti 2000 eura, tim na drugom mjestu 1350 eura, a tim na trećem mjestu 700 eura. Uz to, osigurana je i nagrada za najbolju prezentaciju od 150 eura za tim koji oduševi sa svojom prezentacijom rješenja.

Na prošlogodišnjem izdanju Data Scienca, nasljedniku poznatog Mozgala, prijavio se 51 tim od sveukupno 166 natjecatelja i predano je 15 rješenja nagradnog zadatka.

Za sve natjecatelje također je organizirano nekoliko radionica i konzultacija na kojima će moći dobiti savjete o svom predloženom konceptu. Tijek natjecanja i njegovi najvažniji datumi su sljedeći:

- 20.1. - 3.2. - prijave na natjecanje 

- 6.3. - 28.4. - radionice i konzultacije 

- 28.4. - 9.5. - predaja rješenja 

- 22.5. - proglašenje finalista

- 3.6. - završnica natjecanja 

Prijavi se na ovogodišnji LUMEN Data Science i osvoji vrijedne nagrade! 

Saznaj više!

Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se i na naš newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri