eStudent Logo
KING ICT: Dođi i vidi kako funkcionira moderno IT poduzeće

KING ICT: Dođi i vidi kako funkcionira moderno IT poduzeće

Autor: Lara Kovačević, 18. 02. 2023.

Izlet na buduće radno mjesto projekt je koji organizira eSTUDENTov tim STARTER u sklopu kojega studenti imaju priliku upoznati zaposlenike poduzeća te čuti njihova iskustva i vidjeti kako poduzeće funkcionira iznutra.

Sve studente/studentice zainteresirane za razvoj softvera ugostit će KING ICT, poduzeće čija su specijalnost napredna ICT rješenja koja pozitivno utječu na društvo i poslovanje. Izlet će se održati 28. veljače 2023. u 9.30 sati na lokaciji KING ICT (Buzinski prilaz 10, Buzin).

Tema radionice je “Razvoj softvera”, a studenti će imati priliku vidjeti radni prostor poduzeća. Sendi Radić, član Uprave održat će prezentaciju o KING ICTu, a zatim će Krešimir Kondža, voditelj odjela za razvoj softvera održati prezentaciju o Sektoru razvoja softverskih rješenja. Održat će se i prezentacija o agilnom razvoju softvera u KING ICTu te prezentacija uloga (voditelj projekta, developer, poslovni analitičar, tester, arhitekt, DevOps inženjer). Prezentirat će se tri projekta na koja je KING ICT ponosan i na kraju će studenti imati priliku prisustvovati u speed datingu s KING ICT stručnjacima.

Prijave za Izlet otvorene su od 18. do 24. veljače, a prijaviti se možeš putem forme.

KING ICTu sjedište je u Zagrebu, a urede imaju i u Osijeku, Rijeci i Splitu, ali i diljem regije – u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Sjevernoj Makedoniji. Imaju 720+ stručnjaka koji svakodnevno rade na projektima koji čine razliku. Njihov rad može se primijetiti svakodnevno – osmislili su aplikaciju za javni prijevoz te aplikaciju za upis u srednje škole i fakultete. Poznati su i na međunarodnom tržištu o čemu najbolje svjedoči implementacija SIEM rješenja iz sfere cyber securityja za NATO Agenciju (NCIA). Ponosni su Google partner for Education za Hrvatsku te su u sklopu tog projekta opremili i prve dvije digitalne učionice budućnosti u Hrvatskoj – u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu i Čakovcu.

Imaju i KING ICT Akademiju – program besplatne edukacije i plaćene prakse – nakon koje studenti koji se najviše iskažu nerijetko ostanu i raditi u Kingu. Studenti u praktičnom dijelu uz pomoć mentora izrađuju aplikacije koje se kasnije zaista koriste interno u tvrtki.

Obilježavaju i Girls in ICT Day kada stručnjakinje iz KING ICT-a drže predavanja srednjoškolkama, pozivajući ih da se odluče za karijeru u STEM području.

Imaju brojne timove koji rade na različitim rješenjima: softverska, infrastrukturna i aktivna mrežna rješenja, rješenja tehničke zaštite i pasivna mrežna rješenja. Sama rješenja razvijaju prema preporukama metoda ITIL, IPMA i Agile, primjenjujući PMI metodologiju i koristeći najbolje od Scrum i Kanban metodologije.

Suradnje s tvrtkama kao što su CISCO, Dell Technologies, Genetec, Oracle, SAP, VMware i mnoge druge omogućuju da rade s najnovijim tehnologijama i koriste najbolje prakse.

Saznaj više!

Ako želite znati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri