eStudent Logo
Kako su se studenti proveli na prvom STEM razgovoru u GROW poduzeću s Josipom i Kristijanom Bencek

Kako su se studenti proveli na prvom STEM razgovoru u GROW poduzeću s Josipom i Kristijanom Bencek

Autor: Ivana Zupčić, 06. 06. 2022.

Kako su se studenti proveli na prvom STEM razgovoru u GROW poduzeću s Josipom i Kristijanom Bencek

U četvrtak, 12. svibnja u 18h, održao se prvi STEM razgovor u sklopu projekta Network of STEM koji je organizirao tim za Popularizaciju znanosti studentske udruge eSTUDENT. Mladi bračni par, Josipa i Kristijan Bencek, osnivači su poduzeća GROW i na prvom razgovoru su nam odali tajnu svog uspjeha.

Inspirativna priča Josipe i Kristijana Bencek

Reklame koje svakodnevno viđamo na svakom uglu nekada izgledaju cliché, ali nekada nam zaintrigiraju maštu. Tako je natpis "posao iz snova", Josipi i Kristijanu Bencek dao inspiraciju za dodatno istraživanje i veliki iskorak u životu. Ideja im je već na prvu bila primamljiva kada su saznali da će biti plaćeni za edukacije koje se odnose na game development i PISMO Inkubatora, ali ono što im je još više privuklo pažnju bila je mogućnost razvoja vlastitog poduzeća nakon edukacije. 

Josipa i Kristijan već su nas na početku svoje životne priče uvjerili da su iznimno ambiciozni, ali ono što ih dodatno čini kvalitetnima je cilj za još većim postignućem. Na pitanje studenta što ih posebno ispunjava u njihovom poslu, rekli su putovanja, sloboda na poslu i kreativnost.

Najpoznatije aplikacije za koje nose najveće zasluge 

Prva aplikacija kojom su se proslavili zbog svoje domišljatosti bila je o ljudskom tijelu, konkretnije se odnosi na proučavanje i upoznavanje organa u tijelu. Dok je druga aplikacija namijenjena posjetiteljima Poduzetničkog Inkubatora PISMO 1 i 2 koji uz pomoć iste imaju pregled svih prostorija. 

Njihova najnovija inovacija su pametne virtualne naočale "voicee" namijenjene gluhim i nagluhim osobama. Kako one funkcioniraju? Zvuk osobe se generira u tekst na naočalama kao title, a njihova najveća prednost je što mogu tekst prevesti na više svjetskih jezika. Najveća inspiracija za ovaj proizvod proizašla je upravo iz njihovog posla iz snova - gaminga. Relativno brzo su za ovo, ali i brojna druga postignuća dobili veliku podršku ciljane skupine. Osim aplikacija, proizvodnje, Josipa i Kristijan drže radionice izrade video igara, ali i edukacije o cjelokupnom procesu.

Kako pratiti održivi razvoj kroz gaming?

Jedan od razloga zašto se ovaj bračni par odlučio na ovaj "pothvat" krije se u održivosti same industrije i uključivanja mladih u poduzetništvo. Time bi se poticala ekološka osviještenost, zaštita okoliša, bolja socijalizacija, ali i inovatizacija u korak s trendovima. 

Kao pokriće za prethodno navedeno osmislili su projekt Lonjsko polje kojim bi povezali oko 20tak vrsta autohtonih životinja na tom području sa gaming-om i tjelesnom aktivnošću. Namijenjen je mlađim uzrastima kako bi kroz igru i animaciju postali pravi biolozi i ljubitelji prirode, ali i educirali se o navikama i ponašanju svojih "stanara".

Kroz priču sa studentima Josipa i Kristijan Bencek priznali su kako imaju plan za daljnji razvoj i širenje izvan Hrvatske, ali i potencijalne ideje za nove aplikacije, uređaje i igrice.

Saznaj više!

Ako želiš saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim projektima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako želis biti upućen/na u sve aktualnosti unutar eSTUDENTa u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

10. 06. 2023.

Zamjena za more: ljeto u Zagrebu i ove godine pune brojni festivali

Ljetni dani u Zagrebu neće biti dosadni pa i ako ne ideš na more, imati ćeš priliku opustiti se na brojnim festivalima uz dobru hr...

09. 06. 2023.

Održana je završnica LUMEN platforme - jednog od najduljih i najvećih i studentskih natjecanja u regiji!

Nakon gotovo šest mjeseci intenzivnog rada na svojim projektima, natjecatelji su dočekali i službenu završnicu LUMENa

04. 06. 2023.

Osvježenje za nadolazeće ljeto: top 5 ljetnih bezalkoholnih koktela

Donosimo ti pet bezalkoholnih osvježavajućih koktela koji će ti obilježiti ovo vruće nadolazeće ljeto i koji će ti upotpuniti užit...

31. 05. 2023.

Završetak projekta It starts with you: osnaživanje kroz prepoznavanje i prevladavanje starih ovisnosti

Edukativni projekt It starts with you kojeg organizira tim Evaluacije unutar studentske udruge eSTUDENT službeno je završio poslje...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri