eStudent Logo
Financial Week: uz ovih 6 predavača svakoj financijskoj dilemi briše se trag

Financial Week: uz ovih 6 predavača svakoj financijskoj dilemi briše se trag

Autor: Lucia Jezerčić, 06. 12. 2022.

Projekt Financial Week već jedanaestu godinu zaredom organizira eSTUDENTov tim Računovodstvo i financije. Cilj projekta je približiti zainteresiranim studentima zanimljivosti i aktualne teme iz svijeta financija. Ovogodišnji “tjedan financija” trajat će od 12. do 16. prosinca, a svoje mjesto na predavanjima i radionicama možeš osigurati ispunjavanjem forme do 10. prosinca

O kojim je temama riječ i koje predavače možeš očekivati, saznaj u nastavku! Usput, želimo napomenuti da po završetku Financial Weeka, ovisno o prisutnosti, možeš ostvariti pravo na certifikat koji će uljepšati tvoj CV. 

Koga i što donosi ovogodišnje izdanje Financial Week-a?

12. prosinca 2022.

Financial Week će s prvim predavanjem na temu “Makroekonomska očekivanja za RH U 2023. godini” otvoriti Hrvoje Stojić, jedan od najuglednijih hrvatskih makroekonomista i financijskih stručnjaka s više od 20 godina radnog iskustva.

Tijekom svoje karijere, obnašao je dužnost makroekonomskog stratega u mirovinskom fondu PBZ Croatia osiguranja te glavnog ekonomista Addiko Grupe. Također je obnašao dužnost predsjednika Kluba glavnih ekonomista pri Hrvatskoj udruzi banaka, delegata na Chief Economics grupi Europske bankarske federacije te glavnog urednika Bijele Knjige, Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj. U prosincu ove godine, Hrvoje se pridružio Hrvatskoj udruzi poslodavaca na poziciji glavnog ekonomista.

Njegovo predavanja pokrit će prognoze za iduću godinu u obliku proračuna, gospodarskog rasta, utjecaja na životni standard građana te javne financije općenito

13. prosinca 2022.

Iz tvrtke Deloitte dolaze nam Goran Karačić i Andrea Šimunić koji će održati predavanje i radionicu na temu “Znanje uberi i EU fondove poberi”. Goran Karačić je Senior Manager u Odjelu poreza i certificirani stručnjak iz područja javne nabave, specijaliziran za bespovratna sredstva i poticaje, dok je Andrea Šimunić Senior Consultant u odjelu poreza i stručnjak za pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova. 

Njihovo predavanje temeljit će se na EU fondovima; kako do njih doći, gdje se nalaze natječaji za prijavu te kako povući financijska sredstva iz EU fondova za svoje poduzetničke pothvate. Nakon predavanja očekuje vas i radionica na kojoj će studenti biti podijeljeni u skupine te će rješavati case vezan uz EU fondove kako bi se pobliže upoznali s njihovom važnošću.

14. prosinca 2022.

Sljedeći na rasporedu jest predavač Marko Luketina koji će održati predavanje pod naslovom “Tko se boji inflacije još?”. 

U predavanju će se osvrnuti na sve veći utjecaj inflacije kao rezultata prilagodbe na euro, a studentima će pružiti odgovor na pitanje kako se što bolje prilagoditi novonastaloj situaciji i neizvjesnoj budućnosti. Temi će pristupiti kroz štednju, potrošnju, investiranje, kredite i druge aspekte na koje inflacija utječe. Cilj ovoga predavanja jest povećati svijest o nadolazećim, aktualnim promjenama. 

Marko Luketina radi kao Savjetnik u odjelu za ekonomske analize Hrvatske narodne banke. U lipnju 2019. pridružio se HNB-u gdje sada pokriva područje inflacije i konkurentnosti hrvatske ekonomije. Ondje piše i uređuje  dijelove redovitih publikacija, sudjeluje u izradi projekcije monetarne politike u području cijena i vanjskog okruženja s naglaskom na tržištu sirovina te pripremu dodatnih analitičkih tekstova, bilješki i govora na aktualne teme od interesa za guvernera i viceguvernere. 

14. prosinca 2022.

Robert Špoljar, revizor iz Mazarsa, predstavit će nam se s predavanjem “Revizori – saveznici ili neprijatelji?”. Cilj njegova predavanja jest studentima približiti pojam revizora i općenito područja kojim se bave. Govorit će se o važnosti revizija za poduzeća te pokušati razbiti negativne mitove o revizorima.

Već za vrijeme diplomskog studija, Robert je dvije godine radio u odjelu računovodstva i revizije, od toga već tri godine gradi karijeru u Mazarsu. Specijalizirao se u području proizvodnje, a ima iskustvo i iz projekata forenzičkog računovodstva, dubinskih snimanja, raznih projekata porezne tematike, revizije povećanja temeljnog kapitala i revizije EU projekata.

Trenutno je i predavač na Hrvatskom institutu za financije za teme Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja. Uz svoj stalni posao, u slobodno vrijeme trenira triatlon te je uspješno završio Ironman utrku ove godine (3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja, 42,2 km trčanja).

16. prosinca 2022.

Financial Week zaključit će Nataša Novaković s predavanjem ”Sukobi interesa u svijetu financija.” Kako sigurno već znate, u suvremenom dobu brzog tempa sve više i lakše dolazi do sukoba interesa. Kroz svoje predavanje, Nataša će studentima na zanimljivim primjerima objasniti kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obavlja poslove iz djelokruga rada i nadležnosti određenih Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

Nataša je diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu i završila specijalizaciju na ZŠEM-u. Dugi niz godina radila je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca kao pravni savjetnik generalnom direktoru. Nakon toga se još i specijalizirala u ekonomiji rada i razvoju ljudskih potencijala. Od 2013. radi kao koordinatorica u Croatia for the United National initiative for socially responsible business. U ožujku 2018. godine imenovana je predsjednicom komisije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od strane Hrvatskog Parlamenta. 

Program ovogodišnjeg izdanja projekta Financial Week možeš pronaći u ČLANKU

Saznaj više!

Ako te zainteresirala naša Udruga i želiš saznati više o njoj ili pak pročitati sličan sadržaj, posjeti našu web stranicu i društvene mreže - Facebook, Instagram i LinkedIn. Da ne propustiš buduće članke i novosti, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri