eStudent Logo
Dan Ceremonije Zlatnog indeksa: Nagrađena su poduzeća zlata vrijedna

Dan Ceremonije Zlatnog indeksa: Nagrađena su poduzeća zlata vrijedna

Autor: Jelena Bekić, 18. 03. 2023.

Održana je trinaesta dodjela eSTUDENTovog Zlatnog indeksa! U utorak, 14. 3. 2023. godine, u Wespa Spaces neka poduzeća su postala bogatija za kipić Zlatnog indeksa. Stručno Povjerenstvo od devet studentskih udruga nije imalo lak zadatak, ali dali su sve od sebe da budu što pravedniji i nagrade ona poduzeća koja su najviše doprinijela akademskoj zajednici. Poduzeća su se nagrađivala po različitim kategorijama, odnosno jedan je pobjednik u kategoriji malih i srednjih poduzeća te pobjednik u kategoriji velikih poduzeća. 

Voditelj ovog jedinstvenog projekta, Marko Bagarić, zahvalio se svim udrugama na izdvojenom vremenu i uloženoj energiji, ali i timu Društveno odgovorno poslovanje na trudu pri organizaciji projekta. Naglasio je kako je Povjerenstvo moralo izabrati najbolje među najboljima, a nakon njegovog govora Ceremonija je službeno započela. 

Lucija Klarić, članica povjerenstva koja je zastupala udrugu eSTUDENT i u njeno ime davala svoj glas odabranim poduzećima govori nam koji su se kriteriji uzimali u obzir pri nagrađivanju poduzeća:

“Bilo nam je bitno uzeti u obzir koliko je neko poduzeće doniralo, odnosno količinski faktor određenih sredstava, novačnog ili nekog drugog tipa. Nakon toga, u obzirom smo uzeli raznolikost polja na kojima su doprinijeli, npr. na više različitih fakulteta i projekta, u Zagrebu ili čak izvan glavnog grada. Naravno, velika prednost imala su ona poduzeća koja su se istaknula svojim humanitarnim, a ne isključivo strukovnim djelovanjem.”

Najpopularnije kategorije bile su Stručne prakse i Ulaganje u studentske udruge. 

Stipendije

U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagrada je uručena ROCKWOOL Adriatic, a u konkurenciji velikih poduzeća INI – industriji nafte, d.d.

Stručna praksa

Po kvaliteti obavljenog posla i mentoriranju, za ovu kategoriju nagradu u konkurenciji malih i srednjih poduzeća odnosi Ernst & Young d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća INFOBIP d.o.o. 

Stručna potpora i organiziranje projekata

Poduzeća koja su najviše doprinijela projektima koje organiziraju studenti i koja su organizirala različite projekte i odnijela nagradu za ovu kategoriju su Ernst & Young d.o.o. u kategoriji malih i srednjih poduzeća te INFOBIP d.o.o. u kategoriji velikih poduzeća.

Ulaganje u studentske udruge i projekte

U ovoj kategoriji nagrađivala su se poduzeća koja su novčano i materijalno pomogla nekoj studentskoj udruzi. Pobjednik u kategoriji malih i srednjih poduzeća je Mazars, a u kategoriji velikih poduzeća Rimac Technology.

Najbolji imidž

Nagrada za ovu kategoriju odabrala se putem online ankete koja je bila otvorena za javnost, a pobjedu u kategoriji malih i srednjih poduzeća odnijela je L'Oreal Adria d.o.o., a u kategoriji velikih poduzeća Rimac Technology

Sport i zdravlje studenata

Od ove godine uvela se nova klizna kategorija koja predstavlja kontinuiranu podršku i organizaciju sportskih aktivnosti. Nagradu je u konkurenciji malih i srednjih poduzeća odnijelo minus5 d.o.o. 

Posebna nagrada povjerenstva

U ovoj kategoriji nagrade su dodijeljene za izniman doprinos u rastu i razvoju studenata. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagrađena je Ars Futura d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća PLIVA Hrvatska d.o.o.

Čestitamo svim pobjednicima i zahvaljujemo svim prijavljenim poduzećima!

Ceremonija je protekla u ugodnoj atmosferi i druženju, a još jednom se istaknulo koliko je bitno ulaganje s nadom da će se ono isto tako nastaviti u budućnosti. 

Saznaj više!

Ako želite pročitati još sličnih članaka posjetite našu web stranicu. Zapratite nas i na Instagramu, Facebooku i LinkedInu gdje možete biti u toku sa svim događanjima i projektima. Pretplatom na naš newsletter budite među prvima koji će saznati novosti koje donosimo!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri